SANATATE

Semnele care indică apariția DEPRESIEI

Foto: Pinterest.com

Ajungem la un moment dat când a vorbi despre depresie și despre sănătatea mintală este acceptabil din punct de vedere social. Mai avem mult de parcurs până să acceptăm faptul că creierul nostru este un organ care se poate îmbolnăvi, dar pași mici sunt făcuți în direcția cea bună.

Din cauza stigmatului atașat depresiei, primul pas în a admite că avem o problemă este întotdeauna cel mai greu. S-ar putea să-l ignorați, crezând că societatea te-a condiționat să te gândești la toate ca la o problemă de sănătate mintală. S-ar putea să credeți că este o slăbiciune, că sunteți mai puternic decât asta, și că alți oameni au parte de probleme mai grele.

În plus, cele 350 de milioane de oameni din lume care suferă în prezent de depresie nu întâmpină întotdeauna aceleași simptome. Acest lucru include persoanele care sunt deprimate, dar care își depășesc boala pentru a face lucrurile zilnice, notează powerofpositivity.com.

Iată 5 semne care vă pot ajuta să identificați depresia:

Autocritica care se învecinează cu stima de sine redusă

Potrivit Clinicii Mayo, sentimentele de vină și lipsă de stimă pe care le simți în fiecare zi sunt deja un simptom al unei tulburări depresive majore.

Unii dintre noi sunt perfecționiști, și ne îndoim constat de deciziile pe care le luăm cât și de personalitatea noastră. E normal. Ceea ce nu este normal este sa o facem pentru fiecare lucru mic ce ni se întâmplă, spunem sau gândim, în mod constant și fără a vedea calitățile și părțile bune.

Dacă știți pe cineva sau chiar dvs., gândindu-se în mod constant ‘Nu sunt destul de bun’, ‘Sunt un eșec’ și ‘Nu pot face nimic bine’, vă rugăm să rețineți că acest lucru nu este normal sau sănătos.

Care este PRIMUL SEMN de Alzheimer la o persoană tânără / STUDIU

Cum poți recunoaşte ochelarii de soare CONTRAFĂCUȚI

Efectele minune ale vaniliei: Medicament pentru mai multe boli

Oamenii care se luptă cu depresia ar putea fi persoane ambițioase care au depășit punctul de auto-critică sănătoasă. Ei nu reușesc să-și vadă calitățile și își pun o lupă peste defectele lor.

Munca este o povară în fiecare zi

Cu toții suntem stresați la locul de muncă din când în când. Acest lucru este normal – mai ales atunci când este în corelație directă cu ceva specific care se întâmplă la locul de muncă. Nu este normal când este singurul lucru care te motivează să lucrezi.

De ce trebuie să consumăm NEAPĂRAT bere: Cum ne ajută la sănătate

Știi ce este A DOUA adolescență și LA CE VÂRSTĂ se manifestă

Stresându-se constant în legătură cu munca, cu cele mai mici lucruri, este un semn că cineva nu se descurcă bine cu altceva. S-ar putea să simtă acest stres constant, dar nu-și dau seama că este o problemă.

Foto: Pinterest.com

Un sentiment de anxietate constantă și agitație sunt simptome ale depresiei, conform Clinicii Mayo. Acel gol din stomac care nu ascultă de logică ar putea face parte dintr-o problemă mai mare.

Depresia nu este sinonim cu eșecul. Poți să fi o personalitate mare cu o carieră de succes și încă să te lupți cu mizeria constantă a depresiei în fiecare minut al zilei.

Declanșarea unor obiceiuri dăunătoare și vicii

Fumătorii și consumatorii de alcool moderat au filtre sănătoase care le spun când este timpul să se oprească înainte ca organismul să le fie afectat. Persoanele cu depresie nu dispun de filtrele respective.

Te trezești vorbind singur? Ce spun specialiștii despre asta

Zbori des cu avionul? Iată ce poţi păţi / VIDEO

Fructoza, mult mai sănătoasă decât zahărul ”de masă” / STUDIU

O persoană cu depresie stăpânește arta de a-și ascunde alcoolismul și abuzul de droguri, până în punctul în care și-au păcălit prietenii și familia. Este greu pentru prieteni și familie să realizeze cum de o persoană atât de productivă și muncitoare ar putea fi un dependent de alcool sau de droguri, dar se întâmplă.

DrugAbuse descrie un dependent funcțional ca cineva care este în negare, care crește consumul de alcool și își pierde motivația și interesul pentru activitățile normale.

A merge undeva doar atunci când este absolut necesar

Acestea includ munca, școala și obligațiile familiale. În afară de aceste activități, o persoană cu depresie refuză să facă totul.

Potrivit dr. Jason Stamper, un psihiatru din Pikeville, Kentucky, persoanele cu depresie ies din casă numai pentru activitățile la care sunt obligate să asiste (lucru, școală, familie).

Mituri despre celulită și cum poți de scăpa de ea

Cum evităm îmbătrânirea: Greşelile pe care NU trebuie să le facem

Cum a slăbit Andreea Esca 9 kilograme? Ce alimente a evitat

Ei nu mai stau cu prietenii și colegii, folosindu-se de diverse scuze. Refuzând în mod constant să facă orice, în afară de muncă, școală sau diverse treburi obligatorii, este un semn al nevoii de izolare care vine cu depresia.

S-ar putea să nu pară prea mult la început, dar pe termen lung, depresia poate afecta într-adevăr calitatea vieții unei persoane, diminuează cercul social și le distanțează de familie și de cei dragi.

Foto: Pinterest.com

Alte simptome fizice și boli care nu dispar niciodată (sau sunt recurente)

Potrivit WebMD, depresia vine cu simptome fizice la nivel scăzut, care nu par a fi mare lucru privite cu ochiul liber.

Aceste simptome fizice ar putea fi o reflectare a lipsei de somn sau a obiceiurilor alimentare proaste legate în mod intrinsec de depresie sau ar putea să provină din creier în același mod în care o fac simptomele emoționale. Legătura este încă neclară în cercetarea disponibilă.

Unele dintre problemele comune de sănătate pe care o persoană cu depresie ar putea să le aibă includ dureri de cap constante, dureri de spate, dureri musculare și probleme digestive.

Efectele NEGATIVE ale călătoritul cu AVIONUL asupra organismului / VIDEO

Cum poţi afla bolile apropiaţilor: Studiul care te ajută să scapi de probleme

Care este avantajul bărbaților mai scunzi?

O persoană cu depresie ar putea să nu aibă motivația de a mânca în mod corespunzător. Acest lucru are ca rezultat o imunitate mai scăzută din cauza lipsei de nutrienți și vitamine, ceea ce la rândul său face ca respectiva persoană să fie predispusă să se îmbolnăvească tot timpul.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: