REVIEW

Cum poți recunoaşte ochelarii de soare CONTRAFĂCUȚI

Persoanele care nu îşi protejează ochii de razele ultraviolete riscă să facă afecţiuni oculare grave, avertizează medicii. Pe de altă parte, este mai periculos să purtăm ochelari de soare contrafăcuţi decât să nu purtăm deloc.

Detaliile pe care trebuie să le avem în vedere atunci când cumpărăm o pereche de ochelari de soare au fost menționate de  dr. Grigorios Triantafyllidis, medic oftalmolog, pentru digi24.ro

Ochelarii de soare contrafăcuţi pot fi foarte periculoși pentru vedere

„Pupila e un mecanism protector pentru lumină, e ca un dozator al luminii. Când lumina e foarte puternică, pupila se strânge. Cu alte cuvinte ne protejează partea colorată a ochiului. Când punem o pereche de ochelari de soare aceştia blochează lumina, dar nu o şi filtrează, dacă nu e o lentilă de calitate. Cu alte cuvinte, dacă avem o pereche de ochelari de proastă calitate, atunci avem acea blocare a luminii, pupila se dilată, pentru că se creează întuneric şi atunci pătrund razele ultraviolete care sunt dăunătoare pentru ochiul nostru. Când avem o pereche de ochelari de calitate lumina se blochează, dar totodată se şi filtrează, adică nu pătrund la retină acele raze dăunătoare, razele ultraviolete,” explică dr. Grigorios Triantafyllidis.

Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta

Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești

Cum să-ți schimbi alimentaţia, pentru a-ți ține sub control hipertensiunea

Ochelarii de soare sunt recomandați atât vara, cât și iarna, însă cu limită

„Recomand pacienţilor să poarte ochelari de soare vara, totodată şi iarnă, mai ales în înălţime mare, când e zăpadă lumina se reflectă şi razele pot fi şi mai dăunătoare, dar totodată nu trebuie să devenim nici depedenţi de ochelarii de soare. Sigur şi lucrul acesta trebuie evitat la copii la vârste mici, adică dacă folosim în exces, chiar dacă sunt de calitate, atunci creăm o sensibilitate la ochi, care nu a fost în prealabil,” precizează medicul oftalmolog.

Cum recunoaştem ochelarii de soare contrafăcuţi?

Trebuie să fim atenți la marcaje, spune medicul.

„Primul sfat şi cel mai important: să ne adresăm unde trebuie, adică recomand să se adreseze la o optică bună, autorizate, care au lucruri de calitate, cu certificate de garanţie şi cu nişte lucruri pe care vreau să le menţionez, adică cum putem să ne dăm seama că o pereche de ochelari e de calitate.

Ca marcaje, cel mai important este CE – nu trebuie să fie sub formă de abţibild, nu pe lentilă, ci pe ramă. Să fie imprimat, că să fie mai greu de contrafăcut.

Cum să-ți păstrezi calmul, indiferent de provocări

Scapă de tânțari cu ajutorul PLANTELOR

De ce sunt deprimante zilele de LUNI

În afară de marcajul CE, care e că un certificat de calitate, trebuie să se regăsească categoria filtrului de soare, care poate să fie de la 0 la 4, gradul de închidere. Trebuie să fie menţionat numărul aici. De obicei folosim gradul 3.

Atenţie, acesta nu este recomandat pentru condusul de maşină, acolo e recomandat gradul 2!

Încă un lucru pe care vreau să îl menţionez: lentilele ca material, în afară de gradul de închidere, sunt din anumite materiale: există materiale de proastă calitate şi materiale recomandate. Unul recomandat este policarbonatul, un material rezistent la impact.

Se recomandă la pacienţi care practică sporturi de iarnă, snowboard, ski, este rezistenţă la căzături sau corpuri străine.

Remediu FABULOS de sezon: Care sunt bolile de care scapi dacă mănânci cireşe

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

De asemenea, foarte important este filtru polarizat care se poate aplică pe o pereche de ochelari de soare. Polarizarea lentilei are un mare avantaj referitor la reflexia luminii şi în special la condus, sporeşte contrastul, ne face imaginea mai clară, mai bună pt ochi.

”Orice produs trebuie să aibă la cumpărare certificat de garanţie, numele producătorului, instrucţiuni referitoare la curăţarea şi întreţinerea lentilelor şi, foarte important, este să ne adresăm la o optică de calitate,” recomandă oftalmologul.

Comentarii: