SANATATE

Specialiștii fac marele anunț: Adevărul despre roșiile românești

Foto: Pinterest.com

 

Îți plac roșiile românești? Le-ai dus dorul toată iarnă? Specialiștii fac marele anunț și spun tot adevărul despre tomatele autohtone. Roşiile din Oltenia nu au pesticide şi nu sunt toxice pentru organism, arată testele făcute la un laborator din Bucureşti. Au fost verificate legume culese de la 700 de fermieri din zonă.

Încrederea trebuie să fie maximă că nu folosim produse care ne dăunează în primul rând nouă pentru că şi noi consumăm din ele. Nu numai le comercializăm,” spune Marian Baracu, producător, conform Digi 24.

Ce-şi doresc bărbaţii: Şapte moduri prin care-ţi poţi satisface partenerul

GREȘELI pe care le faci în pat DUPĂ 30 de ani. Evită-le!

Care este CEA MAI BUNĂ ZI pentru SEX? Cercetătorii au găsit răspunsul

Nu este singurul producător care spune despre marfa lui că este naturală şi că pesticidele folosite nu sunt nocive. „Sunt făcute astfel încât produsele să se metabolizeze la nivel de frunză, nu ajunge în fruct. Asta trebuie să ştie toată populaţia României,” explică un producător.

Foto: Pinterest.com

Cumpărătorii trebuie să aibă încredere că roşiile sunt gustoase pentru că părerea noastră e că datorită solului, iar producătorii fac tot posibilul să pună cât mai din timp pentru a ieşi cu ele,” precizează Florin Lazăr, viceprimar Izbiceni.

Tipurile de bărbați pe care femeile le adoră

Semnele care îţi arată că ÎL SATISFACI în dormitor

Te înșală? Iată cum poți face o AVERE din asta!

Conducerea Direcţiei Agricole Olt susţine că au fost verificate toate roşiile din judeţ şi toate probele sunt conforme. „Cumpărătorii nu trebuie să îşi facă probleme în această privinţă. De ce spun asta? Pentru că, de fiecare dată, salariaţii care au mers în teren atunci când s-au făcut plantarea şi verificările în teren, în mod special la roşii, li s-a atras atenţia fermierilor: atenţie cu ce fertilizaţi,” spune Emil Marinescu, director Direcţia pentru Agricultură Olt.

Controalele au început în luna mai, iar mai marii din Ministerul Agriculturii dau asigurări că toate roșiile testate sunt bune și nu pun în pericol sănătatea românilor.

Comentarii: