SANATATE

Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta

Semnal de alarmă, tras de unul dintre cei mai cunoscuți apicultori care prin firma sa exportă miere din România în cele mai importante țări din Europa. Traian Dobre, crescător de albine din Băicoi, susține că la mierea din 2017 se constată în foarte multe cazuri abundă prezența de antibiotice și/sau insecticide, falsificare, atât la mierea de rapiță cât și mierea de salcâm.

Traian Dobre exportă anual tone de miere din România, majoritatea cantității fiind cumpărată de la apicultorii din întreaga țară. Prahoveanul este cunoscut și pentru severitatea cu care îi tratează pe apicultorii care încearcă să falsifice mierea, acesta făcând chiar de fiecare dată publice rezultatele analizelor mierii colectate de la crescătorii de albine. Acesta susține într-o postare pe pagina personală de Facebook că pentru anul 2017 deja se constată multe cazuri de mieri cu antibiotice, insecticide sau falsificare.

Cea mai aşteptată funcţie de la WhatsApp, activată curând

INCREDIBIL! Cum îți poate TRANSFORMA apa oganismul

Soluţia pentru o dantură perfectă: Cea mai ieftină metodă de albire a dinţilor

„Este mare păcat că, apicultorii nu înțeleg un lucru elementar și anume: toate aceste neajunsuri constate la miere, retrogradează țara noastră astfel că, din important exportator de produse apicole la nivel european, toată marfa care se oferă este primită cu suspiciune și declasata ca preț și termene de plată. Este motivul principal pentru care în ultimii 4-5 ani, sunt din ce în ce mai puține firme externe care acceptă să contacteze ferm marfa oferită , respectiv să plătească în avans sau chiar minim 50% din preț”, susține apicultorul conform agrointel.ro.

Foto: Pinterest.com

Acesta estimează că în maxim 2-3 ani se mai poate vorbi de apicultură în România. ”Consecințele sper să le înțelegeți definitiv, altfel estimăm că în maxim 2-3 ani nu mai putem vorbi de apicultură în România. Nu uitați că în coasta noastră există un important producător de miere de albine și care prin măsurile luate demonstrează ceva care la noi nu se face încă și anume că, au înțeles foarte rapid că păstrarea în piață este condiționată de calitatea produsului oferit. Cu regret, avem posibilitatea, poate unică în Europa și chiar în lume, să livrăm încă fel de fel de sortimente de miere și de foarte bună calitate, chiar calitate excepțională însă, ce se vinde la ora actuală se poate categorisi la nivelul contra firii”, mai atrage atenția apicultorul prahovean.

Infidelitatea ON-LINE. Semnele care îți arată că partenerul TE ÎNȘEALĂ

Ce lanț de hipermarketuri din România își deschide linie de FASHION PREMIUM

Preparate cu QUINOA care te ajută la slăbit

Mai mult, acesta atenționează aproape zilnic colegii de breaslă asupra pericolelor existente:

Comentarii: