REVIEW

Știi ce este A DOUA adolescență și LA CE VÂRSTĂ se manifestă

Ți-ai fi închipuit că, odată trecut prin adolescență, va mai trebui să treci vreodată în viață prin acea fază de dezvoltare? Și, totuși, oamenii, în mod special femeile, trec printr-o altă perioadă de schimbări hormonale și comportamentale majore, care, pentru că apar brusc, de multe ori le lasă confuze și speriate. Nu este nimic îngrijorător în acest proces, ci este unul perfect normal, chiar dacă nu se vorbește prea mult despre acest subiect: este vorba despre a doua adolescență.

Ce este a doua adolescență

Dacă primii 25 de ani pot fi considerați un soi de copilărie prelungită, pentru că după acea vârstă începi să iei viața „de coarne”, următorii 25 de ani îi constituie viața reală de adult, cu toate problemele și avantajele pe care le aduce, notează nextavenue.org.

Dar ce se întâmplă la vârsta de 50 de ani? Pentru multe femei, aceasta este o vârstă foarte sensibilă, care le ridică multe întrebări și este adesea însoțită de diverse schimbări hormonale și mentale, motiv pentru care este numită a doua adolescență.

Slăbire prin înfometare? Nici gând! Iată alimentele care te ajută să mănânci MAI PUȚIN

Mutaţiile genetice care îţi pot da superputeri / STUDIU

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Această perioadă poate să fie plină de schimbări benefice pentru orice femeie, dacă nu se lasă copleșită de gândul că nu mai este la prima tinerețe, pentru că aceasta este de fapt marea problemă a femeilor care înaintează în vârstă.

Frumoasa vârstă de 50 de ani este una la care te poți bucura de viață, pentru că deja ai destulă experiență încât să nu mai urmărești visuri zadarnice și știi exact ce anume te face fericită. În plus, la această vârstă, te interesează mult mai puțin ce cred alții despre tine și, per total, devii mult mai înțeleaptă.

Foto: Pinterest.com

Între 50 și 60 de ani, trecem prin câteva schimbări majore, iar această etapă reprezintă o tranziție, întocmai ca adolescența. Creștem din nou, devenim mai bune, la fel ca un vin care devine mai bun pe măsură ce trece timpul.

A doua adolescență, deși are hopurile și neplăcerile ei, trebuie să fie o perioadă pe care într-adevăr să o apreciem, pentru că nu reprezintă tranziția de la tinerețe la bătrânețe, ci un adevărat „upgrade” la o persoană mai matură, care poate iubi viața așa cum e.

Semnele care îți arată că treci prin a doua adolescență:

Îți pui întrebări existențiale

Chiar dacă nu ești genul de persoană care să filosofeze toata ziua, în a doua adolescență începi clar să te întrebi ce să faci cu viața ta, o întrebare care îi macină adesea și pe adolescenți, când încă nu știu „cu ce se mănâncă” viața. Însă acum ai suficientă experiență și răspunsul la întrebarea ta este: poți în sfârșit să apreciezi viața din plin. De obicei, până ajungem la 50 de ani, luptăm atât de mult cu viața, încât uităm să ne mai oprim și să o apreciem.

Detaliile pe care femeile NU LE STIU despre SEX

Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei

7 întrebuințări neașteptate ale oțetului de măr

Treci prin schimbări hormonale majore

Exact ca în adolescență, chimia corpului suferă modificări pe care le simți și tu la nivel fizic și psihic. La femei, nivelul de estrogen scade, însă nu și cel de testosteron, ceea ce le face pe acestea mai mai stăpâne pe ele. La bărbați, nivelul de testosteron scade, ceea ce îi face mai „blânzi”. Chiar și schimbările sexuale sunt pozitive, pentru că femeile devin mai dispuse să spună ceea ce le satisface, iar bărbații sunt mult mai dornici să le îndeplinească dorințele. Poți spune că este o redescoperire a sexualității, similară cu cea din timpul adolescenței.

Foto: Pinterest.com

Ai schimbări de dispoziție

Un efect mai puțin plăcut al schimbărilor hormonale este faptul că acestea te vor face să treci destul de brusc de la o stare la alta și uneori să te comporți urât (exact ca un adolescent). Aceasta se întâmplă și pentru că nu prea te mai interesează ce cred alții despre tine și, în sfârșit, începi să îți spui părerea pe față, ceea ce nu e deloc un lucru rău.

Ești dispusă să faci schimbări majore în viața ta

Pe la 50-60 de ani, crește rata divorțurilor, pentru că oamenii își reevaluează alegerile și au curajul de a înlătura ceea ce nu îi face fericiți. Dar, desigur, este vorba despre orice schimbare care într-un final va fi benefică: poate să fie vorba despre înlăturarea prietenilor falși sau despre schimbarea unui job. În a doua adolescență ne punem viețile la punct exact așa cum vrem.

Cum să-i ”CITEȘTI” pe ceilalți în 30 de secunde

Actrița Jane Fonda, MESAJ pentru femeile trecute de prima tinerețe

Te îngrași pe FOND NERVOS? Iată cum poți SCĂPA de STRES

Vei simți o doză mare de nerăbdare

Adolescenții trec prin această nerăbdare pentru că abia așteaptă să înceapă viața de adult, dar în a doua adolescență știi deja că nu mai ai ai atâția ani în față ca în cazul primei adolescențe, deci devii mai nerăbdătoare să îți îndeplinești dorințele, care capătă un caracter de urgență.

Concluzia? A doua adolescență nu este un moment de care să te temi, pentru că îți aduce schimbări care te vor ajuta să te bucuri mai mult de viață!

Comentarii: