REVIEW

De ce sticlele de BERE au culori DIFERITE

Foto: Pinterest.com

În timp ce experţii în domeniul berii ştiu câte ceva despre culoarea unei sticle de bere, mulţi consumatori nu acordă prea multă importanţă motivului pentru care sticlele de bere au culori diferite.

Unele sunt verzi, altele maro sau transparente. Care este scopul tuturor acestor culori diferite? Ei bine, o parte ţine de estetică, în timp ce restul este ştiinţă, scrie berghoffbeer.com.

De ce recipiente de sticlă?

Berarii experimentau cu recipiente de sticlă pentru bere încă din secolul al XVI-lea, deşi dovada îmbutelierii comerciale apare în a doua jumătate a secolului al XVII-lea.

Cea mai mare problemă era faptul că sticla făcută pentru îmbuteliere nu era suficient de puternică pentru a menţine presiunea dioxidului de carbon. Cu toate acestea, o sută de ani de inovare au ajutat producătorii de bere să-şi dea seama de eficacitatea sticlei cu gât lung.

TRUCURI pentru a scăpa de senzația de foame

Cele mai frecvente METODE prin care poţi fi înşelat chiar într-un mare restaurant

De ce NU este indicat să comanzi anumite produse online

Diferite forme de sticlă

Berea vine într-o varietate de forme de sticlă, cele cu gâtul lung fiind cele mai populare. Desigur, sticla folosită acum este mai puternică, astfel încât forma sticlei poate fi diferită fără a avea consecinţe grave.

Deşi sticlele există de la mijlocul secolului al XVII-lea, producţia şi cererea pentru sticle de sticlă nu au crescut decât după primul război mondial.

Foto: berghoffbeer.com

De ce culori diferite?

Berarii au început să folosească sticla deoarece păstra berea mai proaspătă pentru mai mult timp. Cu toate acestea exista o problemă serioasă: în cazul în care berea era lăsată la soare prea mult timp dezvolta un miros şi un gust foarte urât.

Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Oamenii de ştiinţă au descoperit că razele ultraviolete de la soare descompun acizii alfa din hamei care reacţionează apoi cu sulful prezent în bere, formând o substanţă chimică aproape identică cu cea pulverizată de sconcs.

Foto: Pinterest.com

Soluţia a fost aceea de a colora sticlele de bere pentru a le proteja de razele UV. Similar cu modul în care ochelarii de soare vă ajută să vă protejați vederea, sticla de bere maro închis împiedică berea să se strice. Atunci, de ce bere în sticlă verde? Aceasta oferă o protecţie UV foarte mică.

Îți place trandafirul pe care l-ai primit? Folosește un CARTOF pentru a-l putea planta direct în ghiveci

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă

Povestea sticlei verzi

În jurul celui de-al doilea război mondial, producătorii de bere din Europa s-au confruntat cu un deficit de sticlă brună. Astfel, producătorii de bere de calitate superioară trebuiau să folosească sticle transparente, ceea ce făcea ca berile lor să pară mai ieftine.

Soluţia lor a fost aceea de a-şi vinde berea în sticle verzi, astfel încât consumatorul să poată vedea diferenţa dintre o bere obişnuită şi una de calitate superioară. Sticla verde de bere a devenit un simbol pentru berea de calitate provenită de la fabricile de bere din Europa.

Foto: Pinterest.com

Astăzi, sticla verde este folosită de multe companii doar pentru a distinge berea lor de celelalte, din motive de marketing sau estetice, întrucât acum toate sticlele sunt protejate, indiferent de tipul de sticlă.

Zodiacul DEFECTELOR. De ce Săgetătorii sunt buni PARLAMENTARI, iar de Gemeni e bine să te FEREȘTI

Cum poți SCĂPA pielea lăsată după slăbire

 

DIETA care se ține CEL MAI UȘOR

Cu toate acestea, cel mai bun sfat pentru orice băutor de bere este să vă păstraţi sticlele într-un loc răcoros şi întunecat, care va menţine berea proaspătă mai multă vreme.

Comentarii: