SANATATE

Palmele mâinilor transpiră: Un medic a dezvăluit ce înseamnă acest lucru

opelikaobserver.com

Transpirația pe palmele mâinilor este o afecțiune neplăcută care provoacă disconfort. Din ce cauză se datorează?

Cauzele palmei transpirate

Potrivit candidatului de științe medicale Dr. Maxim Kidalov, această afecțiune este uneori determinată de fiziologie. Mai exact, transpirația este influențată de factorii genetici, de modelele metabolice și de funcția sistemului nervos autonom.

CITEȘTE ȘI: Fii atent la mâini: Anumite afecțiuni sunt date de gol de acestea

Dacă vorbim despre cauzele patologice ale transpirației excesive, una dintre cele mai frecvente sunt diversele boli endocrine.

În plus, palmele transpirate sunt observate în boli infecțioase, probleme cu sistemul nervos, precum și în sindromul metabolic, obezitate. Neurologul adaugă că unele medicamente pot provoca, de asemenea, transpirație excesivă. Acest efect este cunoscut ca fiind inerent în medicamentele utilizate în tratamentul unor boli precum diabetul zaharat și depresia.

Specialistul precizează că, dacă apare o problemă cu transpirația palmelor, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să apelezi la sfatul unui dermatolog.

„Tratarea bolii care a provocat hiperhidroza poate rezolva problema. Terapeuții, specialiștii în boli infecțioase, neurologii și chiar chirurgii pot fi implicați în tratamentul transpirației excesive. În funcție de cauza acestei afecțiuni, pot fi aplicate diferite tipuri de terapie”, subliniază expertul.

CITEȘTE ȘI: Senzația de ace în mâini sau picioare: Simptomul care anunță aceste boli

Dr. Kidalov precizează că una dintre primele recomandări pentru pacienții cu această boală este corectarea regulilor de igienă și normalizarea greutății.

Comentarii: