REVIEW

Parada de 1 Decembrie. Programul evenimentelor în București

unica.ro

Sâmbătă, pe 1 decembrie, peste 4.000 militari și specialiști din MApN, MAI, SRI, SPP şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor participa la parada militară de 1 decembrie din București.

Parada de 1 Decembrie. Programul evenimentelor în București

Sâmbătă, în București, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, la ora 08.00, potrivit stirileprotv.ro.

Ceremonia oficială, din Piața Arcului de Triumf, va începe la ora 10.00 când președintele țării, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori. Defilarea tehnicii de luptă și a militarilor va începe în jurul orei 10:10.

CITEȘTE ȘI: Motivele pentru care îți este FRIG tot timpul

Publicul va putea urmări peste 200 de mijloace tehnice şi circa 50 de aeronave, între care şi aproximativ 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere.

Detașamente de militari străini

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, detaşamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Parada de 1 decembrie de anul acesta va fi deschisă de aviația militară română, o premieră pentru țara noastră, alături de aeronave ale forţelor Aeriene Regale Canadiene, dislocate la Mihail Kogălniceanu în cadrul operațiunii REASSURANCE.

După formațiile de zbor, parade de 1 decembrie va continua cu defilarea blocului de tehnică militară.

MApN transmite că, pentru buna desfăşurare a Paradei Militare Naţionale, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Valul de frig are şi beneficii: Şapte efecte UIMITOARE asupra corpului

Parada de 1 Decembrie. Programul evenimentelor în Alba Iulia

Ceremonia militară din Alba Iulia va începe de la ora 15.30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, unde vor defila aproximativ 1.600 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare. În blocurile de defilare se vor regăsi militari şi tehnică ale armatei poloneze.

Pe timpul ceremoniilor din Bucureşti şi Alba Iulia vor fi executate câte 21 de salve de artilerie.

Comentarii: