NUTRITIE

Pariul medicului nutriționist Mihaela Bilic: Slăbeşti renunţând la un singur aliment

Foto: Pinterest.com

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu renunțăm la mâncarea gătită nici măcar atunci când suntem la dietă, dar ne avertizează că trebuie să fim atenți la felul în care o pregătim. Iar dacă eliminam un aliment banal din dietă, rezultatele se vor vedea într-o singură lună!

“Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate și sănătoase. Orice ai manca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic și multe calorii. Orice poți mânca rece în picioare, în mașină sau în canapea la televizor îngrașă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocăniță.

CITEȘTE ȘI: Pericolul din sticlele de ulei. Medicii recomandă renunţarea la acest produs

Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri”, a scris Mihaela Bilic pe facebook.

Medicul nutriționist trage însă un semnal de alarmă: mâncarea gătită poate deveni o capcană, dacă nu suntem atenți la felul în care o pregătim.

Preparatele românești sunt extrem de gustoase, însă aproape toate conțin ulei. Da, la el trebuie să renunțăm. După o lună, rezultatele se vor vedea, ne asigură Mihaela Biblic.

CITEȘTE ȘI: Câteva picături de ulei în cafea – Soluția pe care TREBUIE să o încerci

„Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu “se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne “costă” silueta. Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit si descoperiți ce gust are mâncarea fără el. Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!”, a adăugat aceasta.

Comentarii: