FRUMUSETE

Părul poate fi deteriorat în timpul somnului: Ce să NU faci niciodată înainte de culcare

Foto: gottadotherightthing.com

Părul se poate deteriora în timpul somnului. Menținerea părului lung protejat în timpul somnului poate fi o situație dificilă. Dacă te-ai trezit vreodată cu părul lung ondula, încurcat sau împletit, știi despre ce e vorba.

Atunci când ai părul lung, dormitul fără a-l asigura corespunzător poate duce la mai mult decât o zi proastă a părului. În timp, obiceiurile tale de somn pot duce la ruperea părului și alte daune, potrivit Healthline.

Dormitul cu păr lung

Cele mai dovedite modalități de a proteja părul lung în timp ce dormi se concentrează pe produsele pe care le aplici peste noapte și strategii de hairstyling pentru a preveni ruperea. Factorii de mediu, cum ar fi umiditatea din păr și așternutul, pot juca, de asemenea, un rol.

CITEȘTE ȘI: 5 sfaturi de îngrijire pentru a avea un păr mai sănătos și frumos

Utilizați o față de pernă de mătase sau satin

Dacă ai tendința să te arunci și să te întorci în pat, părul tău se freacă de fibrele de fir din pernă de fiecare dată când te miști. Acest lucru vă poate stresa părul și poate duce la încrețire. În cele din urmă, poate provoca chiar rupere.

O fată de pernă cu fibre de mătase sau satin poate reduce timpul de frecare al părului în timp ce dormi. Satinul și mătasea sunt fibre hipoalergenice și de răcire, spre deosebire de bumbac.

Temporiză-ţi duşurile în mod diferit

Dacă te culci cu părul ud, acest lucru poate contribui la ruperea părului. Firele de păr sunt mai slabe atunci când conțin umiditate. Dacă programul îți permite, încearcă să-ți speli părul la o oră când are destul timp să se usuce la aer înainte de a te culca. Nu uita să închei dușurile cu o explozie de apă mai rece pentru a ajuta la sigilarea umidității în păr.

Înfășurați-vă părul într-o eșarfă

În funcție de tipul de păr, ai putea prefera să folosești un material de mătase sau satin pentru a reduce și mai mult frecarea în timpul somnului. Înfășurându-ți cu grijă părul eviți orice umiditate sau transpirație care îți poate face părul să se încrețească.

Dormitul cu părul înfășurat funcționează cel mai bine dacă preferați să vă treziți cu o coafură netedă și dreaptă.

Protejați vârfurile cu un ulei esențial

Vârfurile parului pot suporta greul în timp ce dormi. Vă puteți proteja vârfurile folosind uleiuri esențiale înainte de a vă îndrepta spre culcare. Aplică uleiul pe păr, concentrându-te în special pe capete. Acest lucru vă poate ajuta să vă sigilați părul împotriva frecării și să împiedicați despicarea firelor de păr.

Ce să nu faci cu părul lung

  • Nu dormi cu părul într-o coadă de cal.
  • Evitați clemele metalice și elasticele. Treceți la o opțiune mai prietenoasă cu somnul, cum ar fi un elastic de păr din satin.
  • Nu adormi cu părul ud.

CITEȘTE ȘI: Uleiul de care părul tău are nevoie: Ajută la regenerarea și rehidratarea acestuia

De ce să nu mai dormi niciodată cu părul desfăcut

Un păr sănătos, puternic și frumos nu stă doar în spălarea lui, ci și în modul în care-l îngrijim. Anumite obiceiuri greșite pe ca le avem ne afectează mult podoaba capitară. Printre aceste obiceiuri se numără dormitul cu părul desprins.

Deci, dacă te numeri printre persoanele cu un păr mediu sau lung, trebuie să fii foarte atent.

Comentarii: