NUTRITIE

Păstrează tradiția de Florii preparând cel mai bun pește, cu ajutorul lui chef Cătălin Scărlătescu

Foto: Pinterest.com

De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește, pentru că se spune că în această zi Iisus ar fi cerut să mănânce pește. În popor se spune că peștele consumat în această zi are puteri tămăduitoare și cine mănâncă se va lecui de orice boală.

Chef Cătălin Scărlătescu te învaţă să prepari cel mai bun peşte cu această ocazie: „Îmi place foarte mult peștele, care poate fi gătit în atâtea feluri încât… Cel mai simplu de gătit este peștele prăjit într-o tigaie cu foarte puțin ulei și un pic de sare. Atenție ca tigaia să fie foarte bine încinsă. Și nu stricați gustul peștelui punându-i lămâie deasupra!”.

CITEȘTE ȘI: Cum să îți dai seama că un pește începe să se strice: Pete albicioase pe piele, carnea moale ca plastilina

Rețetă pește cu legume

Ingrediente:

  • pește (file sau întreg, cum aveți poftă)
  • lămâie
  • unt
  • ulei de măsline extra virgin
  • ardei gras roșu și galben
  • fenicul
  • morcov
  • țelină apio
  • pătrunjel, busuioc verde, cimbru proaspăt
  • sare, piper

Mai ai nevoie și de folie de aluminiu.

Mod de preparare

Ordinea de preparare este următoarea: folie de aluminiu (2 sau 3 foi tăiate identic), lămâia feliată și așezată ca un pat, peștele (condimentat), toate legumele tăiate julienne, ierburile, ulei de măsline, apoi stoarce și puțină lămâie pe deasupra, toate legumele își vor lăsa apă, iar aceasta împreună cu uleiul și untul vor crea un sos superb.

CITEȘTE ȘI: Ai gătit peşte? Scapă de mirosul din casă cu trei metode simple

Când acoperi, apasă cu palma și scoate cât mai mult aer. Pliați pachetul astfel obținut de minimum 6,7 ori pe fiecare din cele 3 lături și presați foarte bine la capete, la fiecare pliere, trebuie să arate ca un plic. Se pune la grătar 16-18 minute, dacă peștele e mai gros mai lăsați 3-4 minute in plus.

Dacă îți place peștele, e obligatoriu să faci acest peste cu legume la cuptor, potrivit viva.ro! E de nota 10!

Comentarii: