NUTRITIE SANATATE

Patru afecţiuni de care poţi scăpa dacă mănânci mai des cireşe

Pe lângă dulceața lor, cireșele sunt cunoscute pentru efectul diuretic. Descoperă mai multe avantaje pe care ți le aduc în privința menținerii sănătății.

Diabetul

Cireșele întăresc sistemul imunitar, scad presiunea arterială, sunt diuretice, reduc riscul de diabet de tip 2. De altfel, te ajută să ai o piele sănătoasă, care strălucește. Nu doar fructul este bun pentru organism ci și cozile cireșelor. Acestea sunt indicate în tratarea colicilor și litiazei renale. Așadar, nu arunca aceste codițe, ci spală-le, pune-le la uscat și prepară câte 2-3 infuzii pe zi, recomandă clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu cireșe. Slăbești ușor 3-4 kg și îți detoxifici organismul

Hipertensiunea

Aceste fructe conțin anumite substanțe chimice care ajută la suprimarea și diminuarea nivelului de acid uric din corp. Din acest motic reduc durerile musculare și pe cele cronice de spate.

Un exces de acid uric poate duce la gută, hipertensiune, boli ale inimii, pietre la rinichi, insuficiență renală, dar și la leucemie. Pentru a micșora riscul de atac de gută, specialiștii spun că e bine să mănânci cireșe, de câte ori ai ocazia. Cireșele consumate și sub formă de suc alterează pH-ul urinei și reduc astfel aciditatea, crescând nivelul alcalin. Scăderea nivelului de acid uric combate formarea calculilor (pietrelor) din urați, și, prin urmare se previne apariția gutei.

Inflamațiile

Ultimele studii legate de proprietățile curative ale acestor fructe au demonstrat că un consum regulat de cireșe poate ajuta în ameliorarea durerilor apărute în cazul fibromialgiilor, artritei și al rănilor. S-a descoperit că cireșele ar avea un efect mai mare decât analgezicele și după cum știi, primele sunt naturale, deci nu au efecte adverse, pe când pastilele, da.

Cireșele conțin o substanță numită cianidină, iar aceasta are rolul de a lupta contra inflamației. Prin urmare dacă ai aceste probleme mănâncă des cireșe. Astfel, vei observa că se vor reduce umflăturile și vei scăpa de dureri.

CITEȘTE ȘI: Topul fructelor şi legumelor cu pesticide: Din păcate, pe primul loc e unul dintre fructele preferate ale românilor

Insomnia

Melatonina este un hormon care scade temperatura organismului, ducând la o stare de somnolență. De asemenea, contribuie la reglarea ritmului cardiac. E indicat să mănânci regulat alimente pe bază de melatonină fiindcă aceasta este un aliat al sistemului imunitar și are un aport benefic împotriva îmbătrâniri. O poți procura consumând spre exemplu, cereale integrale, fructe și legume, zarzavaturi, banane, lapte și roșii. Gustoasele cireșe au beneficii curative în ceea ce privește stările anxioase, durerile de cap și somnolența.

Știai că…

…dacă mănânci multe cireșe poți slăbi? Datorită antocianinelor din acestea se activează o substanță care contribuie la arderea grăsimilor, reducând depozitarea acestora. De asemenea, pentru că sunt bogate în fibre, ajută la digestie și previn cancerul de colon.

Comentarii: