SANATATE

Persoanele care au ACEASTĂ grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer și boli de inimă

Foto: Pinterest.com

Bolile sunt rezultatul stresului, al alimentației neglijente sau al moștenirii genetice, însă și grupa sanguină are un rol important. Cercetările din ultimii ani arată că fiecare grupă de sânge indică o predispoziţie către anumite afecţiuni, de la viroze, la boli cardiovasculare, până la cancer.

CITEȘTE ȘI: Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Rolul grupelor sanguine în menținerea sănătății, vitalității și chiar controlul greutății corporale este un subiect îndelung dezbătut în cercetările medicale.

Mai mult decât atât, acestea extind importanța grupei de sânge la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar și sistemelor cu importanță majoră pentru organism: sistemul digestiv și cel imunitar.

Astfel, potrivit unui studiu, există o legătură strânsă între grupa de sânge și riscul de a dezvolta anumite boli. “Grupa de sânge are legătură cu câteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, explică dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Boli de inimă

Grupa de sânge are legătură cu câteva afecțiuni precum infarctul, accidentul vascular și tromboembolismele”, explică dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Mai exact, persoanele care nu au grupa 0, au un risc cu 60-80% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge periculoase. De asemenea, cei cu grupele A, B și AB au un risc mai mare de boli coronariene, decât cei cu grupa 0, potrivit unui studiu făcut la Harvard School of Public Health.

Cancer

Cei ce au grupa de sânge 0 prezintă un risc mai mic de a face cancer gastric, scrie antenasatelor.ro. „Cauza principală a cancerului gastric este un microb. Bacteria numită Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infecţioase ale cancerului gastric.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este bine să se facă înmormântări VINEREA

Motivul pentru care tipul A de sânge – şi posibil şi B – este la un risc crescut de cancer gastric este legat de răspunsul inflamator diferit. Aceste persoane sunt mai predispuse la efectul acestei bacterii”, au descoperit cercetătorii de la Universitatea Vermont.

Pierderea memoriei

Un studiu efectuat pe 30,000 persoane la Universitatea din Vermont a arătat că cei cu grupa de sânge AB sunt cu 82% mai predispuși să se îmbolnăvească de demență.

Comentarii: