SANATATE

Persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer

Foto: Pinterest.com

Persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer. Oamenii de știință americani au făcut o descoperire senzațională: potrivit acestora, riscul de cancer ar putea depinde de grupa de sânge .

Alți experți sunt, de asemenea, convinși că o astfel de dependență există. Trebuie remarcat imediat: grupa de sânge în sine nu înseamnă că o persoană va suferi neapărat de o boală „caracteristică” pentru ea. Există mai mulți factori implicați, iar grupa de sânge este doar unul dintre ei.

În orice caz, este mai bine să știm la ce să fim atenți.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această grupă de sânge au o abilitate pe care alții n-o au

Așadar, care sunt riscurile pentru persoanele cu grupa de sânge O(I)

Principalul risc pentru proprietarii primului grup de sânge (este, apropo, cel mai frecvent în rândul europenilor) – este un ulcer duodenal.

Probabilitatea de a dezvolta această boală la persoanele cu prima grupă de sânge ajunge la 40%. Există o opinie conform căreia grupa sanguină I determină dezvoltarea receptorilor membranari sensibili la Helicobacter (o bacterie care provoacă ulcer și gastrită cronică, în unele cazuri este una dintre cauzele limfomului gastric) pe mucoasa stomacului.

Din acest motiv, persoanele cu această grupă sanguină au o rezistență redusă a mucoasei stomacale la acțiunea enzimelor digestive.

Despre grupa de sânge 0 pozitiv – ce trebuie să știm

Trebuie efectuată o gastroscopie pentru a examina duodenul. În cazul în care se constată un ulcer gastric, acesta trebuie tratat cu antibiotice. Persoanele cu grupa sanguină II (A) sunt predispuse la gastrită cu aciditate scăzută.

Din păcate, oamenii de știință au descoperit că persoanele cu grupa sanguină II au o șansă cu 20% mai mare de a face cancer la stomac decât cele cu alte grupe de sânge. Acest cancer este periculos pentru că se dezvoltă fără simptome. Primele simptome pot apărea abia într-un stadiu târziu de dezvoltare, când această boală este dificil de tratat.

Pentru a preveni cancerul de stomac, trebuie să faceți periodic o gastroscopie.

Persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la cancer – Grupa B

Studiile au arătat că persoanele cu a treia grupă de sânge (B) au un risc semnificativ mai mare de a dezvolta cancer pancreatic. Cancerul pancreatic este foarte periculos, deoarece se dezvoltă rapid. Pentru a preveni o astfel de problemă, persoanele cu a treia grupă sanguină ar trebui să facă o ecografie a pancreasului. Un astfel de studiu ar trebui efectuat pe stomacul gol, dimineața sau după 6-8 ore de post.

În ajunul examinării, nu trebuie să mâncați leguminoase și varză, deoarece acestea contribuie la producerea abundentă de gaze, ceea ce poate împiedica medicul să vadă pancreasul.

Persoanele cu a treia grupă sanguină ar trebui să facă o astfel de examinare cel puțin o dată pe an, deoarece cu cât cancerul pancreatic este depistat mai devreme, cu atât mai mari sunt șansele de supraviețuire.

Merită să ne amintim că fumatul și consumul de alcool cresc semnificativ riscul de a dezvolta un astfel de cancer.

CITEȘTE ȘI: Grupa de sânge care are cel mai mic risc de atac de cord și accident vascular cerebral

Purtătorii grupei sanguine IV (AB)

Potrivit oamenilor de știință americani, purtătorii grupei sanguine IV (AB) au șanse mai mari de a dezvolta probleme de memorie senilă decât persoanele cu alte grupe de sânge.

Rețineți că grupa de sânge IV este cea mai rară grupă de sânge de pe planetă. Aproximativ 4% din populația lumii îi aparține. Din păcate, cancerul pancreatic diagnosticat la persoanele cu grupa a IV-a de sânge este, de asemenea, destul de frecvent. Dar ulcerul gastric, bolile pulmonare (pneumonie, bronșită) îi bântuie mult mai rar, potrivit actualno.com.

Comentarii: