LIFESTYLE

Picioare reci: Când e vorba despre altceva decât că ți-e frig

wellandgood.com

Picioare reci: Când e vorba despre altceva decât că ți-e frig. Picioarele pot deveni reci din cauza unei temperaturi scăzute sau a anumitor afecțiuni, inclusiv circulația deficitară și diabetul.

Termenul „picioare reci” nu se referă doar la starea de nervozitate pe care o resimțim înaintea unui eveniment important, cum ar fi o nuntă. Unii oameni au literalmente picioarele reci. Această stare este temporară și inofensivă, dar poate fi și un simptom al unor afecțiuni mai grave.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Simptomul de la degetele de la picioare care ar putea fi un prim indicator că ai Parkinson

Picioare reci: Când e vorba despre altceva decât că ți-e frig

Există mai multe cauze diferite ale picioarelor reci. Uneori, cel mai simplu motiv este lipsa de căldură. Dacă purtați blugi și un tricou și aveți picioarele goale, este logic că picioarele dvs. vor simți mai întâi frigul. Dar există și alte motive posibile.

Circulație deficitară

Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale picioarelor reci. Circulația deficitară poate face dificil ca suficient sânge cald să ajungă în mod regulat la picioarele tale, menținându-le mai reci decât restul corpului tău.

Problemele de circulație apar ca urmare a problemelor cardiace, atunci când inima se străduiește să pompeze sângele prin corp într-un ritm suficient de rapid.

O circulație deficitară poate fi rezultatul unui stil de viață sedentar prelungit. Dacă stați la birou toată ziua la serviciu, este posibil să aveți probleme de circulație.

Fumatul este, de asemenea, unul dintre motivele pentru acest lucru.

Anemia

Anemia apare atunci când aveți un deficit de celule roșii din sânge. Aceasta este o altă cauză frecventă a picioarelor reci, mai ales în cazurile severe de anemie.

Anemia prin deficiență de fier poate apărea chiar și la persoane altfel foarte sănătoase. Ea poate fi tratată relativ ușor cu o schimbare a dietei și prin administrarea de suplimente nutritive.

Diabetul de tip 1 și de tip 2

Diabetul poate provoca nu numai picioare reci la atingere, ci și picioare reci din cauza afectării nervilor. Alte simptome includ amorțeală sau „rigiditate” la nivelul picioarelor. Dacă prezentați orice simptom de afectare a nervilor la nivelul picioarelor, consultați-vă medicul și fiți mai atenți cu rănile și tăieturile.

Hipotiroidism

Această afecțiune apare atunci când glanda tiroidă este subactivă și nu produce suficient hormon tiroidian. Acest lucru interferează cu metabolismul organismului. Deoarece metabolismul controlează atât ritmul cardiac, cât și temperatura corpului, o tiroidă hipoactivă poate contribui la o circulație deficitară și la picioare mai reci, potrivit actualno.com.

Alte cauze mai puțin frecvente ale picioarelor reci includ:

  • boala arterelor periferice, care apare atunci când se acumulează plăci în aceste artere;
  • sindromul Raynaud, în care picioarele devin albastre sub influența situațiilor stresante sau a temperaturilor scăzute;
  • arterioscleroza;
  • leziuni nervoase din alte motive.

CITEȘTE ȘI: Îți amorțesc mâinile și picioarele? Este un semn că îți lipsește o vitamina importantă

Când trebuie consultat un medic?

Este recomandat să consultați un specialist atunci când aveți picioarele reci și oricare dintre următoarele afecțiuni:

  • răni la degetele de la picioare și la mâini care nu se vindecă pentru o perioadă lungă de timp;
  • oboseală constantă;
  • modificări ale greutății corporale;
  • febră;
  • dureri articulare;
  • modificări ale pielii – erupții cutanate, umflături.

Comentarii: