REVIEW

Planificarea unui zbor cu avionul – care sunt modalitățile de a găsi cele mai bune oferte?

Young man and woman in a tour agency with a travel agent choosing destination on a globe looking curious smiling

Anul acesta, pentru cei care doresc să plece în concediu sau o scurtă vacanță poate fi mai scump decât precedentul, dar în ciuda tuturor obstacolelor cu care te confrunți, merită să descoperi cum să găsești cele mai bune oferte la  biletele de avion.

Fără a uita că fiecărei companii aeriene îi pasă și de umplerea locurilor, merită să cauți din când în când bilete de avion ieftine, nu neapărat în locuri îndepărtate – 3 ore cu avionul sunt suficiente pentru a merge în locuri calde din Europa și nu numai. Verifică mai jos care sunt cele mai simple modalități de a economisi când vine vorba de transport cu avionul.

Planifică-ți călătoria din timp și evită sezonalitatea

Potrivit unor rapoarte, companiile aeriene cresc prețurile biletelor cu 70 de zile înainte de plecare. Rezervarea în avans economisește 10% din prețul obișnuit. Potrivit autorilor raportului, cel mai bine este să cauți, de exemplu, bilete avion Londra cu 144 până la 154 de zile înainte de data programată pentru plecare.

Este vorba despre amânarea planificării vacanțelor sau concediilor în luni standard, adică iulie sau august. De asemenea, merită să eviți rezervări în perioade cu weekenduri lungi sau sărbători. Avantajul acestei soluții este, înainte de toate, evitarea eventualelor întârzieri în aeroporturi sau probleme legate de așteptarea controlului. Exemplu: întârzierea medie pe aeroporturi în februarie a fost de aproximativ 133 de minute. În iunie au fost 246 de minute.

Companiile aeriene au propriile site-uri online unde poți verifica zborurile disponibile, dar pentru a găsi unul rezonabil pentru tine, ar fi o risipă de timp. Soluția este să folosești un motor de căutare, care oferă mai multe opțiuni de călătorie datorită flexibilității datelor și aeroporturilor, dar și acces la informații privind documentele necesare sau alte reglementări sau au inclusă în preț clauza privind alcoolul. Vei beneficia astfel de o rezervare comodă și în siguranță și vei avea acces la toate informațiile călătoriei.

Rezervă duminica și pleacă vineri

International airport terminal. Asian beautiful woman with luggage and walking in airport

Vineri este ziua săptămânii în care cei mai mulți oameni caută bilete. Prin urmare, atunci când planifici o plecare, începe să cauți zboruri duminică, de preferință dimineața. Cercetările efectuate arată că poți cumpăra un bilet mai ieftin cu până la 15%.

Vinerea este o zi proastă când vine vorba de rezervarea biletelor, dar când vine vorba de ziua plecării, este una dintre cele mai ieftine. Acest lucru se datorează în principal faptului că mai multe persoane își rezervă bilete dus-întors pentru această zi, iar dacă vor să plece în vacanță, aleg luni ca zi de plecare.

Alege zboruri cu escală sau cu plecare din altă țară

Dacă planifici o călătorie mai lungă, o poți organiza cu escale chiar și în mai multe locuri. În practică, această soluție este adesea foarte profitabilă în etapa de cumpărare a biletelor de avion, dar trebuie să ții cont de cheltuielile mai mari pentru cazare. De exemplu, când cauți un bilet de avion Dubai , poți opri pentru una sau două zile la Paris, iar la întoarcere, în loc să zbori direct la București, poți opri o zi în Viena și să te întorci în țară cu un zbor mai ieftin.

O rezervare în motorul de căutare îți oferă posibilitatea de a rezerva zborul și cazarea într-un singur loc și de a avea întotdeauna la îndemână detaliile asigurării sau ale unităților medicale

Când răsfoiești bilete ale aceleiași companii aeriene în altă țară, poți vedea uneori prețuri mai mici decât în ​ România. Acest lucru se datorează faptului că alte țări rămân la cote mai mici ale taxelor aeriene. Dacă ai opțiunea de a face o scurtă călătorie cu autobuzul sau cu trenul într-o țară vecină care are plecări spre destinațiile care te interesează, merită să iei această opțiune în considerare.

Alertă de preț pentru zboruri ieftine

Această soluție este utilă mai ales atunci când căutăm bilete pentru o anumită destinație, dar prețul acestora este pur și simplu prea mare. Uneori, poți seta alerte de preț sub formă de notificări prin e-mail. Cu toate acestea, trebuie să știi că, dacă prețul biletului a scăzut într-o direcție dată, ar trebui să faci o rezervare imediat. Mulți oameni din întreaga lume folosesc astfel de soluții și, ca și tine, le vânează pe cele mai ieftine.

Comentarii: