SANATATE

Planta care combate cancerul în proporție de 98%: Se găsește foarte ușor la noi în tară

herbacom.ro

Cercetatorii incearca neincetat sa gaseasca noi leacuri pentru cancer, cea mai temuta boala a omenirii. Potrivit unui studiu publicat in revista Life Science, exista o planta care poate distruge pana la 98% dintre celulele canceroase.

Este vorba despre pelinita (Artemisia annua), o planta care creste si in Romania si pe care o gaseste peste tot, pe marginea drumurilor.

CITEȘTE ȘI: Preparatul tradițional românesc care reduce riscul de cancer și are grijă de inimă

Cunoscuta si ca pelinul dulce, pelinelul are capacitatea de a distruge singura pana la 28% din celulele canceroase. Insa, in combinatie cu fierul, aceasta poate distruge pana la 98% din celulele canceroase din organism, in 16 ore.

Artemisinina, substanta activa care se regaseste in aceasta planta, era folosita in trecut ca remediu impotriva malariei.

Pelinita, testata pe 55 de tipuri de cancer

Pelinita a fost testata pe 55 de tipuri de celule canceroase. Dupa cele mai noi cercetari stiintifice, reiese ca leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, cancerul la prostata, tumorile cerebrale si cancerul la rinichi raspund bine la tratament. Planta este eficienta si in tratarea cancerului la pancreas, potrivit realitatea.net.

Comentarii: