SANATATE

Planta cu proprietăți antiinflamatoare: Stimulează sistemul imunitar dacă e folosită corect

knd.ro

Gălbenelele se utilizează în terapiile medicinale, atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern. Crema de gălbenele are o textură uşor grasă şi puternic hidratantă, iar aceasta poate fi considerată un produs de îngrijire complex, însă numai dacă alegem variantele naturale.

Crema de gălbenele – beneficii

Crema de gălbenele are proprietăți antiiflamatoare, antiseptic și este folosită pentru vindecarea rapidă a arsurilor, a iritaţiilor, a zgârieturilor şi a ciupiturilor de insecte. În plus, crema gălbenele este eficientă atunci când vine vorba despre hidratarea pielii foarte uscate.

Datorită mirosului dat de conținutul bogat de uleiuri volatile, crema de gălbenele poate fi folosită și loţiune de piele care menţine insectele la distanţă, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Soluția naturală pentru calmarea și dezinfectarea pielii iritate: Cum se prepară maceratul de gălbenele

Crampele musculare pot fi ameliorate cu ajutorul cremei de gălbenele. Se masează abdomenul, iar apoi se aplică un prosop încălzit. Astfel, crampele abdominal pot fi ameliorate.

Extractul de gălbenele, efecte asupra sănătății

Extractul de gălbenele să găseşte sub formă de capsule, sub formă de praf, dar şi sub formă de tinctură. Potrivit specialiștilor, extractul de gălbenele reduce durerea provocată de hemoroizi.

Extractul de gălbenele are efecte antiseptice, fiind eficient în tratarea mai multor infecţii. Spre exemplu, tinctura de gălbenele vindecă infecţiile de la nivelul urechii.

Ceai de gălbenele

Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, ceaiul de gălbenele este bun si pentru a trata ciuperca unghiei. Tot ce trebuie să facem este sa ținem unghia bolnavă în acest lichid miraculos, de două ori pe zi, câte 20 de minute. Datorită vitaminei A, a uleiurilor estențiale și a zaharurilor pe care le conțin, gălbenelele stimulează sistemul imunitar. O cană cu ceai zilnic calmează tusea și ameliorează durerea de gât.

CITEȘTE ȘI: Ideale împotriva ulcerului şi a altor afecţiuni la stomac: Ceaiurile care cicatrizează şi alină durerea

Pentru doamne, ceaiul de gălbenele introdus în dietă accelerează arderea grăsimilor. Prin consumul de ceai de gălbenele zilnic se pot trata ulcerul gastric si infecțiile cavității bucale și ale gâtului, în același timp fiind îmbunătățită digestia prin stimularea bilei. De asemenea, ceaiul de gălbenele previne apariția crampelor menstruale, a bolilor hepatice și a constipației.

Comentarii: