NUTRITIE SANATATE

Planta ‘sălbatică’ ideală împotriva infecţiilor: Are o mulţime de vitamine şi minerale

semintelegumeflori.ro

Planta ‘sălbatică’ ideală împotriva infecţiilor: Are o mulţime de vitamine şi minerale. Năsturelul (Nasturtium officinale) este o plantă pe care o găsim de regulă în zonele cu apă. Aceasta are numeroase proprietăți terapeutice, fiind utilizat încă din Grecia Antică. Năsturelul este de ajutor atunci când tușești, ai o infecție virală sau te supără indigestia.

Planta ‘sălbatică’ ideală împotriva infecţiilor: Are o mulţime de vitamine şi minerale

Mai exact, e o sursă bogată de vitamina A, vitaminele E, D, B dar conține și potasiu, fier, calciu, acizi Omega 3, iod, sulf, fibre.

Vara este perioada ideală de a aduna frunzele de năsturel. Ele pot fi adăugate în mâncare. Astfel, o poți folosi la supe, la ciorbe, la salate. Dacă nu vrei să pui planta la mâncare, o poți utilă sub formă de infuzie.

Năsturelul are proprietăţi remineralizante, depurative și antiscorbutice, fiind recomandat pentru curele de detoxifiere a organismului, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Principalele beneficii ale plantei sunt:

Combate sau ameliorează starea de sănătate a unei persoane care are o infecție virală

Explicația este aceea că năsturelul conține multă vitamina C. În plus, având vitamina C dar și vitamina A care ajută la hidratarea părului. Mai exact, năsturelul menține sănătatea părului și a pielii.

Este ideal pentru cei care vor să slăbească

Fiind bogat în potasiu ce are acțiune diuretică, elimină excesul de apă din corp.

Ameliorează constipația

Are multe fibre fiind astfel bun pentru ameliorarea constipației.

Menține sănătatea oaselor

Specialiștii spun că o cană de năsturel are 85 de micrograme de vitamina K, adică peste 100% din doza recomandată. De aceea, se crede că are o contribuție importantă la menținerea sănătății oaselor.

Tonic hepatic

Este foarte bun pentru sănătatea ficatului, fiind considerat un real tonic hepatic. Năsturelul poate regla enzimele ficatului, stimulându-i în același timp activitatea.

CITEȘTE ȘI: Avertisment pentru părinţi: Plante INTERZISE în casă dacă ai copil mic

Năsturelul este interzis copiilor mici și gravidelor

Năsturelul nu este indicat în cazul persoanelor care suferă de ulcer gastric, ulcer intestinal și nici în formele severe de hiopotiroidism. De asemenea, nu se recomandă ca planta să fie utilizată la de copiii mai mici de 4 ani. Specialiștii nu recomandă utilizarea năsturelului în timpul sarcinii deoarece acesta poate produce un avort spontan.

Comentarii: