NUTRITIE SANATATE

Porumbul, sănătate curată! Totul despre proprietățile unice ale boabelor de porumb

healthcautions.com

Este recomandat în diete, e sănătos, e alternativa perfectă pentru cei cu intoleranță la gluten și face minuni în diabet. Porumbu, căci despre el este vorba, face parte din familia cerealelor şi are nenumărate beneficii, unele chiar unice, care-l recomandă printre alimentele vedetă ale toamnei și nu numai.

Dacă vă place sau chiar dacă nu vă dați în vânt după el, nu-l ocoliți. Porumbul protejează şi menţine sănătatea. O arată numeroase studi, care au găsit o legătură strânsă între consumul de cereale şi riscul scăzut de boli de inimă, cancer, accident vascular cerebral, diabet de tip 2 şi obezitate. Ce trebuie avut însă în vedere, nu doar în cazul porumbului, ci în toate aceste situații, e că e bine să vă dozați porțiile consumate în funcție de necesități. Niciodată să nu folosiți în exces!

Citește și: Descoperire de senzaţie a nutriţioniştilor: Secretul incredibil al bananelor

Cocktail de nutrienți și antioxidanți

Porumbul conţine o varietate de vitamine B, dar şi potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială şi menţine funcţiile inimii, contracţiile musculare, previne crampele musculare şi ajută la menţinerea masei musculare. De asemenea, asigură de 10 ori mai multă vitamina A decât oricare altă cereală. Mai mult, protejează împotriva declinului cognitiv şi, totodată, vitamina A sprijină sistemul imunitar şi ajută la formarea mucoasei membrane a tractului respirator, spun speccialiștii pe portalul ”Ce se întâmplă, doctore?”.

Luteina şi zeaxantina, principalii pigmenţi ai porumbului, ajută la protejarea ochilor şi reduce riscul degenerării maculare şi de apariţie a cataractei. Aceşti antioxidanţi combat totodată atât inflamaţiile cronice, cât şi pe cele acute şi protejează împotriva bolilor neurodegenerative, ca Alzheimer, de exemplu, mai arată site-ul csid.ro.

Un alt beneficiu pentru sănătate ţine de doza insolubilă de fibre, care nu este asorbită în sânge. Fibrele insolubile rămân în tractul intestinal, cresc bolul alimentar şi ajută la eliminarea resturilor din sistem. Astfel, este prevenită constipaţia, şi scad riscurile de cancer de colon.

 

Comentarii: