LIFESTYLE

Povestea americanului care își trăieste a doua viață la noi! A jucat in filme la Hollywood, a antrenat campioni olimpici la atletism în America și a luat medalii la campionate mondiale pentru Canada, dar s-a stabilit în România!

Are aproape 60 de ani, dar pare că timpul a încremenit pentru el la 40. Poate chiar la 45, atunci când pentru canadianul Howard Dell, viața a venit și i-a întors destinul cu susul în jos. De ce? Pentru că până atunci, până să primească telefon de la medicul care l-a întrebat dacă are făcut deja testamentul, Howard Dell era un adevărat star în devenire.

Canadianul a jucat baschet de performanţă, a câştigat medalii ca atlet, a participat la Olimpiadă cu echipa de bob a Canadei, a jucat fotbal profesionist, a antrenat sportivi, a avut diferite roluri în filme şi seriale alături de actori precum Halle Berry sau sub coordonarea unor regizori precum John Woo.

În momentul în care a aflat că suferă de două afecțiuni rare ale ficatului și că mai are doar 3 luni de trăit, juca deja de patru ani, rolul detectivului Troy Hawkins în cel mai longeviv și cel mai popular serial de televiziune ever – „Tânăr şi neliniştit”. „Pe fiecare actor din show pe care l-am arestat şi interogat în acei patru ani, îl urmărisem pe vremea când eram la colegiu. Era suprarealist”, spune Howard Dell.

Citește și:  Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Transplantul de ficat, ca un bilet la loterie

Pe Howard Dell l-am găsit în apartamentul spațios din Dorobanți, unde tocmai s-a mutat și unde are la dispoziție o cameră ca să își poată trata pacienții care vor să beneficieze de metodele de fizioterapie revoluționare pentru toți cei care au probleme cu circulația sangvină, aduse din America. Canadianul a făcut parte din celebra echipă de fizioterapeuți ai lotului olimpic american de atletism care i-a avut pe Maurice Green, John Drumond sau Donovan Bailey.

Visează și se chinuie de câțiva ani să găsească fonduri pentru o clinică privată și un club particular unde să pregătească atleți care să poată concura cu americanii, canadienii și alte forțe ale atletismului mondial. Doar că se lovește de eternele probleme: oameni reticenți la nou, lipsa fondurilor și multe alte lucruri tipic românești. Dar nu este descurajat și spune că speră până când… va reuși!

Așa cum a făcut-o și când medicul lui l-a anunțat că mai are puțin de trăit. Howard Dell și-a vândut tot ceea ce avea și a plecat în lume ca să-și caute leac. A fost în China, în Thailanda, în Europa, în Australia şi Noua Zeelandă. „Am făcut tratamente naturiste, homeopate, orice. Dacă cineva făcea pe undeva Voodoo eram în stare să îi zic: Fă chestia asta pe mine. În loc să mor în 3-6 luni, am trăit doi ani şi nouă luni. Eram deja la spital, în comă, când a fost disponibil un ficat. Transplantul de ficat este un iad și, în același timp, e ca și cum ai câștiga la loterie… Nu știi dacă va fi bine sau o vei lua de la capăt. Sau dacă vei supraviețui… „, îşi aminteşte de acele clipe grele Howard Dell.

Citește și: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Adus în România de Raluca Sandu

Prima dată a venit în România invitat de Raluca Sandu, fiica fostului șef al FRF, pe care o pregătise pe vremea când era jucătoare de tenis. I-a plăcut și s-a mai întors. Până când fiul lui Ion Țiriac i-a cerut să-l ajute cu complexul sportiv ridicat în urmă cu câțiva ani. Apoi a vrut să rămână aici.

Ba chiar s-a aventurat și  la talent-show-ul de la Pro TV. La Vocea României, a vrut să se distreze și s-a distrat. Pentru că pe lângă actorie, medicină și sport, Howard Dell știe și să cânte. Iar în martie, la anul, are propriul concert de jazz. Așa cum va avea și primul late night show. Pe Howard Dell a pus ochii și Adrian Sârbu, fostul boss al Pro TV, care tocmai ce a lansat o altă televiziune, împreună cu Marius Tucă.

Comentarii: