LIFESTYLE

Povestea care te face să plângi! Gladiatorul din poarta naționalei de fotbal Under 21 a României are în cer un înger care-l protejează!

sursa: fanatik

L-am lăudat pe Ianis Hagi, l-am aplaudat pe George Pușcaș și ne-am scos pălăria în fața lui Florinel Coman, după victoria istorică a României la Campionatul European Under 21 cu Anglia. Și asta pentru știm cu toții, atacanții vând biletele la meci. Dar o vorbă mare în fotbal spune că partidele sunt câștigate de portari. Iar tricolorii mici au unul de milioane.

Paradele lui Ionuț Radu ne-au ținut în viață și ne-au salvat în momentele cruciale. Nu întâmplător pe brațul acestui copil stă și banderola de căpitan, iar el este și autorul unor discursuri memorabile de mobilizare în vestiarul naționalei.

CITEȘTE ȘI: Drama secretă a lui Laurențiu Reghecampf! Celebrul antrenor plânge și acum, mai mare durere nu există!

Tricoul cu chipul surorii decedate, talismanul de lângă bara dreapta

Vineri seară, la Cesena, Ionuț Radu a sărit din bară în bară și a apărat șut după șut. Cu o încredere fantastică, un calm indestructibil și o siguranță pe care am văzut-o rar chiar și la mari portari, cu experiență. Și asta pentru că Radu a avut cu el un talisman. Un tricou pe care este imprimat chipul surorii lui, Ema.

Tricoul cu Ema îl am am de când sunt în Italia. E un tricou pe care l-am făcut eu, ca o dedicație pentru ea. Îl iau mereu în poartă cu mine! Când eram mici i-am promis că o voi duce pe toate stadioanele mari din lume. Am trei fraţi. Alexandra avea 14 ani, iar eu aveam 9 când a decedat. Tricoul îl las întotdeauna la stâlpul din dreapta. Este modul prin care eu o simt aproape şi simt că e cu mine”, spune tânărul, la câteva minute după meci. Aproape că îți dau lacrimile instantaneu când afli întreaga poveste.

În 2006, Ionuț Radu și-a pierdut sora mai mare. Ema era și fostă campioană națională la dans sportiv și avea doar 14 ani când a pierdut lupta cu o boală la sistemul imunitar. Momentul nu avea cum să nu-l marcheze pe fratele mai mic, dar l-a și maturizat încă de la o vârstă fragedă. Nu a uitat-o niciodată și e convins că, de acolo, dintre îngeri, Ema îl veghează.

Iar povestea spusă de mama lui reporterilor GSP e una care-ți face pielea de găină. „La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus «Am simţit că a fost o altă mână în calea mingii»”, mărturisea mama bravului portar al naționalei.

Citește și: Decizie în PREMIERĂ a Reginei Elisabeta a II-a. Va rămâne în istorie!

Discurs impresionant după victoria cu Anglia

Dincolo de calitățile lui excepționale ca sportiv, Radu, care e de câteva sezoane portar titular în serie A, la Genoa, are întotdeauna un discurs matur. Ieșit oarecum din tiparul celor cu care suntem obișnuiți după un meci.

Vorbele tânărului portar care e cu echipa la un pas de o semifinală istorică pentru fotbalul românesc și de o calificare la Jocurile Olimpice de la anul au mers la sufletul românilor.

Sunteţi un popor extraordinar, ne-aţi făcut mândri că suntem români, nu ne-am fi aşteptat la o atmosferă atât de entuziastă. Ne-aţi împins de la spate şi unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe„, a spus Ionuț Radu la FRF TV.

 

Comentarii: