REVIEW

Povestea evoluției jocului de baccarat

Baccaratul este adesea privit ca cel mai sofisticat joc din jur, în mare parte datorită mizelor mari și de zonelor exclusiviste în care jocul este adesea jucat. Jocul de baccarat nu se referă doar la un singur joc, ci la trei versiuni diferite care s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Baccarat banque este o formă timpurie a jocului în care o mână este alocată bancherilor, în chemin de fer rolul bancherului trece de la jucător la jucător în jurul mesei, iar punto banco este o simplificare modernă a baccarat banque.

Este foarte popular în special în cazinourile de anvergură și nu ar trebui lipsească din gama jocurilor oferite. Dacă te-ai întrebat vreodată cât costă să deschizi o sală de jocuri de noroc, este bine sa discuți înainte cu patronul unei astfel de săli pentru a știi și care sunt costurile de întreținere ale acesteia. Este dificil de stabilit dacă baccarat banque sau chemin de fer au fost pe primul loc, dar putem specula cum a luat ființă jocul baccarat în ansamblu.

Originile jocului

Istoria baccaratului nu este atât de clară pe cât ne-am dori. Există o convingere puternică cum că jocul își are originea în Franța, din cauza proeminenței sale timpurii acolo. Cu toate acestea, o geneză mai probabilă se leagă de Italia în anii 1400. Se crede pe scară largă că jocul de baccarat s-a bazat pe vechea legendă etruscă a unei fecioare care a trebuit să arunce un zar cu nouă fețe pentru a-și determina soarta veșnică. Dacă arunca un 8 sau un 9, ea ar fi moștenit gloria (și mâna de sus la baccarat). Dacă arunca un 6 sau 7, putea trăi (de asemenea, o mână puternică în baccarat). Dar dacă ar arunca ceva mai rău, ar fi alungată în mare pentru a se îneca (mai puțin de 6 este o mână slabă de cazinou de baccarat). Deși povestea este puțin înfricoșătoare, evident a făcut o impresie asupra creatorilor baccaratului. Adică, rezultatele poveștii par să se coreleze perfect cu posibilele rezultate ale jocului.

Evoluția jocului de Baccarat

Există trei variații principale ale jocului de Baccarat. Urmărește și vezi care ți se pare mai interesantă, dar și jocul de unde se presupune că a început istoria sa.

Macao

Macao este un joc de cărți vechi, european, jucat cu cărți de joc franceze, care are legătură cu Baccaratul. A fost menționat pentru prima dată în 1783 și ar putea avea originea în Ungaria sau Italia. A fost descris ca fiind popular printre soldații Imperiului Austro-Ungar în timpul secolului al XIX-lea, deși jocul a fost ulterior interzis ca joc de noroc.

În Macao, un jucător poate „cumpăra” cât mai multe cărți posibil; dar dacă depășește nouă puncte, pierde imediat. În unele variante de Baccarat jucătorul poate trage doar o singură carte. Dacă un jucător depășește nouă puncte în Baccarat, contează doar până la un punct, adică un jucător își poate înrăutăți mâna cumpărând, dar depășirea a nouă puncte nu înseamnă neapărat pierderea jocului.

Chemin de Fer

Chemin de Fer, care înseamnă „drum de fier”, a fost versiunea originală a jocului și a fost numit astfel deoarece cărțile erau plasate într-o cutie de fier. Jucătorii stau într-o ordine aleatorie și fac cu rândul la amestecarea cărților înainte de începerea jocului. Fiecare jucător ia o tură ca bancher, iar după ce sunt făcute pariurile, bancherul își împarte două cărți și două sunt ținute la comun de ceilalți jucători.

Baccarat Banque

În varianta Baccarat Banque, rolul bancherului este licitat înainte de începerea jocului. Această variație este cunoscută și ca „a deux tableaux”, care înseamnă „două mese” în engleză. Aici bancherul este determinat la începutul fiecărei runde, în timp ce în varianta Chemin de Fer toți jucătorii iau rolul bancherului.

Există trei pachete de cărți într-un pachet. Când cărțile sunt amestecate, jucătorului i se împart două mâini, în timp ce băncii îi este împărțită o mână.

O mână este împărțită în partea stângă a mesei și una în partea dreaptă, iar apoi jucătorii trebuie să aleagă dacă pariază pe partea lor a mesei sau pe ambele mâini de jucător. În acest caz, pariul este mutat în centrul mesei. Cu toate acestea, nu au voie să parieze pe mâna dealer-ului. Jucătorii au opțiunea de „a merge la bancă” și în cazul în care câștigă, au dreptul de a ocupa locul bancar. Varianta este disponibilă în principal în cazinourile europene, iar cazinoul acționează ca un bancher, ceea ce îți permite să faci pariuri mult mai mari. În plus, jocul poate avea loc chiar dacă doar un jucător se alătură la masă. În Chemin de Fer, există o cerință pentru cel puțin doi jucători.

Punto Banco

Punto Banco poate fi condus de un dealer care este responsabil de acțiunea jocului. Astfel de mese în stil Blackjack se găsesc în cazinourile mai mici, dar dacă vizitezi un centru de jocuri de noroc, vei vedea că unele cazinouri folosesc mese unde un total de trei dealeri sunt responsabili de joc. Aceste tipuri de mese pot găzdui până la 12 jucători simultan.

Jucătorii pot paria pe Jucător sau pe Bancă și apoi, cărțile sunt împărțite. Cel a cărui mână are un total cel mai aproape de nouă este declarat câștigător.

Jucătorii trebuie să decidă dacă un jucător sau banca va fi câștigătorul și să își plaseze pariul în zona desemnată de pe masă. Dacă alegi Jucătorul, trebuie doar să plasezi numărul selectat de jetoane în fața scaunului numerotat. Totuși, dacă alegi Banca, trebuie să plasezi pariul dealerului și acesta îl va plasa într-o cutie mică.

Jucătorii pot paria și pe o egalitate, ceea ce înseamnă că ei presupun că jucătorul și banca vor avea cărți de valoare egală și rezultatul mâinii va fi o remiză.

Concluzie

Baccaratul este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou și, ca atare, nu este surprinzător faptul că a suferit unele schimbări majore de-a lungul anilor. Drept urmare, în zilele noastre jucătorii se pot bucura de o serie de variații și pot experimenta acest joc sofisticat într-un mod complet diferit.

Comentarii: