NUTRITIE SANATATE

Prăjitură cu mere și spumă de albuș

Prăjitura cu mere este unul dintre acele deserturi clasice care ne aduc aminte de copilărie, de mirosul de scorțișoară din bucătăria bunicii și de bucuria de a savura o felie caldă, alături de un pahar de lapte. Varianta cu spumă de albuș adaugă un strat aerat și delicat, care transformă o prăjitură simplă într-un desert spectaculos și ușor.

CITEȘTE ȘI: Nu există prăjitură mai bună care să îți satisfacă poftele dulci – Exquis

Prăjitură cu mere și spumă de albuș

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 5 ouă (separate albușurile de gălbenușuri)

  • 150 g zahăr

  • 100 ml ulei

  • 150 g făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru umplutura de mere:

  • 1 kg mere (rasați)

  • 2 linguri zahăr (sau după gust)

  • 1 linguriță scorțișoară

Pentru spuma de albuș:

  • 3 albușuri

  • 150 g zahăr

  • Un praf de sare

CITEȘTE ȘI: Cea mai iubită prăjitură românească- Albă ca Zăpada – Exquis

Prăjitură cu mere și spumă de albuș

Mod de preparare:

Curăță merele, dă-le pe răzătoare și călește-le ușor într-o tigaie cu zahărul și scorțișoara, până se evaporă lichidul. Lasă-le la răcit.

Freacă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase.

Adaugă treptat uleiul și esența de vanilie.

Încorporează făina amestecată cu praful de copt.

Separat, bate albușurile spumă tare și adaugă-le ușor în compoziția de gălbenușuri.

Toarnă jumătate din compoziția de blat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pune merele călite într-un strat uniform.

Acoperă cu restul de aluat.

Coace la 180°C timp de aproximativ 30 de minute, până blatul devine auriu.

Spuma de albuș:

    • Bate albușurile cu un praf de sare.

    • Când încep să se întărească, adaugă treptat zahărul și continuă să bați până obții o bezea lucioasă.

Scoate prăjitura din cuptor, întinde spuma de albuș deasupra și mai pune la cuptor încă 10 minute, la temperatură mică, până stratul devine ușor rumen.

Comentarii: