Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: ușor de preparat, adorată de toată familia
Dacă aveți albușuri de ou rămase de la ciorbe sau alte preparate, astăzi vă propun o rețetă de prăjitură economică, potrivită pentru acest sezon în care avem belșug de vișine.
CITEȘTE ȘI: Siropul de vișine pe care trebuie să îl pregătești: Poate rezista până la doi ani
Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile
Pentru această prăjitură avem nevoie de:
- o cană albușuri de ou + 3 albușuri pentru bezea
- o cană făină
- o cană zahăr + 100 g pentru bezea
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 50 g unt topit sau ulei
- 100 g smântână sau iaurt grecesc
- 30 g cacao
- o farfurie de vișine fără sâmburi
Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Mod de preparare
În momentul în care ne apucăm de prepararea blatului este bine sa pornim cuptorul la 170°, pentru a ajunge la temperatura potrivită în momentul în care vom introduce tava cu blatul.
Vom bate apoi albușurile spumă cu un praf de sare, adăugând treptat cana de zahăr și cele 2 plicuri de zahăr vanilat. Urmează să punem făina cernută și să amestecăm cu o spatulă de silicon. Când făina este încorporată vom pune smântâna/iaurtul și untul topit, amestecând din nou până avem o compoziție omogenă.
Vom împărți amestecul în 2 părți egale, iar în una din ele adăugăm cacaoa.
Într-o tavă de 30/40 cm punem o foaie de copt și primul amestec de aluat, cel fără cacao. Turnăm deasupra și compoziția cu cacao și acoperim cu vișinele fără sâmburi.
Introducem tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Înainte să se termine timpul de coacere pregătim o bezea fermă și lucioasă din cele 3 albușuri de ou bătute cu 100 g zahăr.
Scoatem prăjitura și punem deasupra bezeaua, apoi mai dăm la cuptor pentru 10 minute.
CITEȘTE ȘI: Desertul preferat al Reginei Elisabeta: A ajuns să fie preferat de întreaga familie
PONT : din această compoziție, fără să aveți nevoie de bezeaua de deasupra puteți obține un delicios chec cu fructe sau cu bucăți de ciocolată. Va fi adorat de toată lumea!
Comentarii:









