NUTRITIE SANATATE

Pregăteşte-te din timp pentru sezonul răcelilor! Topul celor mai eficiente antibiotice naturale

Începerea școlilor și a grădinițelor dar și toamnă cu temperaturi capricioase reprezintă un pericol pentru apariția diferitelor neplăceri. Fie ne luptăm cu o infecție, fie cu o răceală. De ajutor ne sunt și antibioticele naturale.

Atunci când gâtul te doare și tusea nu cedează este firesc să mergi la medicul de familie pentru o rețetă. Însă, dacă diagnosticul nu presupune un tratament strict medicamentos, poți încerca remedii naturale.

Iată câteva care sunt cele mai bune antibiotice naturale:

Usturoiul

Usturoiul este recunoscut pentru eficiența sa în lupta cu bacteriile, virușii și infecțiile. Mai mult, o serie de studii au demonstrat eficacitatea usturoiul în ameliorarea simptomelor în hipertensiunea arterială și diabet zaharat. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile terapeutice ale usturoiului ar trebuie să-l consumi crud. Usturoiul gătit își pierde din proprietăți, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic

Ceapa

Ceapa este foarte asemănătoare în proprietăți cu usturoiul, fiind foarte bună în răceală, gripă. Ea reduce inflamația în corp.

Hreanul

Hreanul contribuie la menținerea unei circulații sănătoase a sângelui și are proprietăți similare antibioticului când este dizolvat în stomac. Hreanul poate ameliora simptomele infecțiilor de tract urinar dar este foarte bună și în bronșite.

Scorțișoara

Scorțișoara contribuie la scăderea zahărului din sânge la persoanele care au risc de diabet zaharat. Totodată, scorțișoara are și beneficii similare antibioticului, fiind bună în ameliorarea infecțiilor.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are în compoziție acid malic, recunoscut pentru proprietăți sale benefice similare antibioticelor. Acest oțet contribuie la prevenirea și ameliorarea durerii de gât.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Supa de usturoi şi ghimbir care ucide virusurile şi bacteriile

Ghimbirul

Ghimbirul este minunat în ameliorarea simptomelor de gripă și răceală. Însă este foarte bun și pentru afecțiunile stomacului, combate senzația de greață. Nu în ultimul rând este bun și pentru ameliorarea durerilor musculare și articulare.

Eucaliptul

Eucaliptul are proprietăți antiseptice, combate tusea productivă și ameliorează durerilor de stomac. Proprietățile antiseptice ale uleiului de eucalipt îl fac un germicid bun. El este astfel indicat pentru vindecarea rănilor, tăieturilor, arsurilor, inflamațiilor. Este foarte bun și împotriva mușcăturilor de insecte. De asemenea, uleiul esențial este folosit și la combaterea tusei, a nasului înfundat, a durerilor de gât. Este util și în ameliorarea bronșitei și a sinuzitei.

Comentarii: