NUTRITIE

Cum să prepari acasă cea mai bună şi sănătoasă îngheţată de pepene galben/ REŢETĂ

casadiluigi.ro

Pentru zilele caniculare în care îngheţata este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de desert, există varianta pregătirii acesteia acasă. Rețeta celei mai bune și sănătoase îngheţate de pepene galben se prepară rapid, fiind de preferat variantei din comerț.

CITEȘTE ȘI: Înghețată la micul dejun? Vești bune de la nutriționiști!

Ingrediente:

· 3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie

· 1 lingură rasă cu zahăr pudră

· 600 mililitri lapte

· 150 mililitri smântână

· 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie

· 200 grame lapte condensat

· 750 grame pulpă de pepene galben, pasată

Mod de preparare:

Pune praful de cremă de vanilie, zahărul şi 2 linguri de lapte într-un bol şi mixează-le cu un blender de mână. Toarnă laptele rămas într-o crăticioară şi încălzeşte-l până când aproape dă în fiert, apoi adaugă-l treptat în crema de vanilie, amestecând mereu. Toarnă totul înapoi în cratiţă şi fierbe la foc mic, timp de 1 -2 minute, la cratiţă de pe foc.

CITEȘTE ȘI: Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Lasă să se răcească 5 minute, apoi adaugă vanilia şi laptele condensat.

Lasă să se răcească complet.

Toarnă compoziţia într-o formă de plastic şi lasă la congelator timp de 1 oră şi jumătate.

Scoate compoziţia într-un bol şi bate-o până când devine cremoasă, folosind un mixer. Adaugă piureul de pepene galben, mixează şi toarnă compoziţia înapoi în forma de plastic.

Congelează.

Pentru a servi, scoate îngheţata cu 15 minute înainte, recomandă restaurantedelux.ro.

 

Comentarii: