NUTRITIE

Înghețată la micul dejun? Vești bune de la nutriționiști!

Foto: Pinterest.com

Se știe că micul dejun este foarte important. Potrivit unui studiu, dacă mănânci înghețată la micul dejun, îți poți îmbunătăți performanța mentală, dar și vigilența, notează telegraph.co.uk.

Yoshihiko Koga, profesor la Universitatea Kyorin din Tokyo, a realizat un studiu în urma căruia a ajuns la concluzia că înghețata consumată la micul dejun aduce beneficii organismului. Jumătate dintre cei care au participat la studiu au consumat în fiecare dimineață câte trei linguri de înghețată, după ce s-au trezit. Ceilalți participanți au avut un mic dejun obișnuit. După aceea, participanții au fost nevoiți să facă anumite exerciții pe calculator. Asta pentru a se observa diferențele dintre cei care au mâncat înghețată la micul dejun și cei care nu au făcut asta.

Cât de PERICULOASE sunt de fapt alimentele fără gluten/ STUDIU

Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!

Astfel, s-a observat că cei care au consumat înghețată s-au putut concentra mult mai bine, au fost mai relaxați. Drept urmare, au avut rezultate mult mai bune comparativ cu ceilalți.

Foto: Pinterest.com

Profesorul a mers mai departe și a făcut experimentul, înlocuind apoi înghețata cu apă rece. S-a constatat că cei care au băut apă rece imediat după ce s-au trezit au avut o atenție sporită, însă nu la fel ca în cazul înghețatei.

Așadar, înghețata poate fi benefică dacă este consumată la micul dejun. Desigur, trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o consumi. Asta pentru a nu te trezi cu anumite kilograme în plus.

Un nou TIP de pepene din DĂBULENI, va lua cu asalt piețele, spre șocul clienților

Mănânci produse fast food? Câte minute de exerciții fizice îți trebuie pentru a arde caloriile din fiecare produs

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Acum poți avea scuza perfectă pentru a consuma acest desert delicios la micul dejun. Important este să controlezi porția, astfel încât să nu ai probleme cu greutatea după aceea. Ai putea chiar să pregătești acasă o înghețată.

Comentarii: