SANATATE

Probleme la ficat: Două tipuri de dureri care te avertizează că ceva nu e în regulă

Probleme la ficat: Două tipuri de dureri care te avertizează că ceva nu e în regulă. Din punct de vedere statistic, una dintre cele mai frecvente boli de ficat la oamenii moderni este NAFLD, cunoscută și sub numele de boala ficatului gras non-alcoolic.

Aceasta se caracterizează printr-o evoluție îndelungată asimptomatică, dar atunci când acumularea de grăsime devine critică, se pot dezvolta condiții periculoase.

Probleme la ficat: Două tipuri de dureri

În cazul în care boala ficatului gras progresează, puteți experimenta două tipuri de dureri care vă dau de gol prezența acesteia.

Pe măsură ce boala progresează, se poate dezvolta steatohepatita non-alcoolică (NASH) sau fibroza hepatică, potrivit Paddington Green Health Center. În acest caz, persoanele afectate pot prezenta o durere surdă sau severă în partea inferioară dreaptă a coastelor.

CITEȘTE ȘI: Cum îți poți curăța ficatul cu doar un grapefruit

Alte semne posibile includ:

  • oboseală severă
  • pierdere inexplicabilă în greutate
  • slăbiciune

Cel mai avansat stadiu al bolii ficatului gras este ciroza, care se caracterizează prin cicatrizarea țesutului.

În cazul cirozei, apar simptome mai severe, cum ar fi

  • îngălbenirea pielii și a albului ochilor,
  • mâncărimi ale pielii,
  • umflarea gleznelor, a picioarelor sau a abdomenului.

Probleme la ficat – Cum combați boala ficatului gras cu ajutorul ceaiurilor

Iată care sunt câteva ceaiuri pentru ficatul gras!

Probleme la ficat – Ceaiul de păpădie, util în tratarea ficatului gras

Ceaiul de păpădie pare să fie cel mai eficient ceai pentru tratarea steatozei hepatice, eliminând toxinele și totodată grăsimile depozitate pe ficat. Mai mult decât atât, ceaiul de păpădie reglează și nivelul de colesterol din organism, reducând astfel riscul cardiovascular.

Cum se prepară ceaiul de păpădie

Prepară acest ceai dintr-o cană de apă fierbinte turnată peste 1 lingură de frunze de păpădie, pe care le vei lăsa timp de 5 minute să se infuzeze. Se recomandă consumul a două căni de ceai de păpădie pe zi, întotdeauna după masă.

Contraindicații ceai de păpădie

Pacienții cu pietre la rinichi, care suferă de gastrită sau ulcer ori care urmează tratamente pe bază de diuretice, precum și femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să evite consumul de ceai de păpădie.

Probleme la ficat – Ceaiul de armurariu, de ajutor în combaterea ficatului gras

Armurariul este un alt ceai eficient în tratarea ficatului gras, acesta stimulând eliminarea depozitelor de grăsime și ajutând la eliminarea straturilor de grăsime. Printre proprietățile sale benefice, armurariul combate și inflamația, care reprezintă o problemă pentru pacienții cu steatoză hepatică.

CITEȘTE ȘI: Apa care detoxifică ficatul și stimulează imunitatea

Cum se prepară ceaiul de armurariu

Bea 3 căni de ceai de armurariu pe zi, care se prepară astfel: la o cană de apă fierbinte se adaugă o lingură de semințe de armurariu și se lasă la infuzat. Gustul acestui ceai este amar, însă nu e indicat să fie îndulcit înainte de consum.

Contraindicații ceai de armurariu

Nici ceaiul de armurariu nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, dar nici diabeticii și pacienții hipertensivi nu ar trebui să îl consume.

Comentarii: