SANATATE

Procedura de testare pentru coronavirus: Ce este și cum se desfășoară

unc.edu

Stim cu toti ca persoanele care intra in contact cu oameni infectati cu virusul COVID-19 trebuie sa efectueze testele pentru depistarea coronavirusului. Acelasi lucru trebuie sa se intample si in cazul persoanelor care se intorc in tara din zonele infestate. Insa cati dintre voi stiu ce presupune aceasta testare?

Procedura de testare pentru coronavirus

Testarea pentru coronavirus este similara cu cea efectuata in cazul gripei. Medicii recolteaza o proba care va fi verificata in laborator. Sunt recoltate in special probe de saliva si mucoasa nazala. Probele recoltate sunt apoi introduse intr-un flacon steril si trimise la un laborator care are acces la kit-ul de testare.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic recomandă: Alimentele care ne cresc imunitatea și ne ajută în lupta împotriva coronavirusului

Odata ce esantioanele ajung in laborator, tehnicienii folosesc o procedura numita RT-PCR, care presupune un tip de reactie de polimerizare in lant, pentru a depista prezenta coronavirusului. Daca proba contine coronavirus, materialul genetic va fi amplificat, iar aparatul va afisa un rezultat pozitiv, potrivit CNN.

CITEȘTE ȘI: Soluţie contra infecţiei cu coronavirus – Un medic chinez a descoperit un tratament care dă roade

Rezultatele testului sunt disponibile in aproximativ 24 de ore, din momentul in care probele ajung in laborator. In tot acest interval, pacientii se afla fie in izolare la domiciliu, fie in carantina institutionalizata.

Comentarii: