SANATATE

Soluţie contra infecţiei cu coronavirus – Un medic chinez a descoperit un tratament care dă roade

hfda.gov

Vitamina folosită în China a înregistrat rezultate bune pentru pacienții infectați. Devine o metodă complementară recomandată împotriva Covid-19?

Un medic din China a înregistrat rezultate bune tratând pacienții infectați cu vitamina C perfuzabilă, potrivit nexusnewsfeed.com.

El recomandă acest mod de tratament împotriva Covid-19. Se pare că virusul care a înspăimântat o lume întreagă poate fi tratat cu cantități mari de vitamina C perfuzabilă.

Terapia intravenoasă cu utilizarea vitaminei C

Terapia intravenoasă cu utilizarea vitaminei C sau acidul ascorbic este o terapie pro-oxidativă utilizată în Europa și pentru susținerea tratamentului cancerului. Administrarea intravenoasă nu funcționează la fel cum funcționează vitamina C orală.

Forma intravenoasă este transformată în peroxid de hidrogen în spațiul extracelular și slăbește sau omoară celulele canceroase prin oxidare. Diferitele celule canceroase sunt în mod diferit susceptibile la acțiunea vitaminei. Vitamina poate să nu ucidă toate celulele canceroase, dar ar putea ajuta la încetinirea ritmului de creștere.

CITEȘTE ȘI: Cum să îți protejezi copilul de coronavirus: Măsuri transmise parinților de către UNICEF

Recomandările de dozare variază

În cazul coronavirusului, recomandările de dozare variază în funcție de severitatea bolii, de la 50 la 200 miligrame per kilogram greutate corp pe zi, fără a depăși doza de 200 mg/kg/zi.

Dozajele se referă la aproximativ 4000 – 16000 mg vitamina C per adult, administrată intravenos.

Contează enorm modul în care se face administrarea, potrivit expertului dr. Atsuo Yanagisawa. ”Efectul antiviral al vitaminei C este de 10 ori mai puternic intravenos.”

Medicul Richard Z. Cheng este în permanentă legătură cu autoritățile din sănătate chineze și a testat metoda în cazul a trei pacienți, în contextul unui studiu dedicat. De aceea, medicul militează la Shanghai pentru extinderea programului de administrare intravenoasă de vitamina C în spitalele care tratează bolnavii de Covid-19.

Atât dr. Cheng, cât și dr. Yanagisawa recomandă vitamina C cu administrare orală pentru prevenția infectării cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: România, în stare de ALERTĂ din cauza coronavirusului: Riscuri, cum se transmite/manifestă și cum putem preveni boala

Comunicat oficial al spitalului Univesitar Xi an Jiaotong

Un comunicat oficial al spitalului Universitar Xi an Jiaotong sună așa: avem încă patru cazuri vindecate de pacienți infectați cu coronavirus. La ultimii 8 pacienți tratați au fost folosite în tratament cantități mari de vitamina C intravenos, de aceea recomandăm această metodă de tratament care dă rezultate bune. Administrarea sa în faze incipiente declanșează un răspuns imunitar, cu efect antioxidant, se reduce procesul inflamator și se îmbunătățește funcția endotelială.

Mai multe studii ne arată un răspuns bun la tratament când se administrează perfuzabil vitamina C, la fel și în cazuri de infecții respiratorii.

Comentarii: