LIFESTYLE NUTRITIE

Produsul pe care trebuie să-l eviţi: Eşti mult mai stresat dacă îl consumi

Foto: Pinterest.com

Specialiştii sunt în alertă. Ultima descoperire este extrem de importantă şi nu trebuie trecută cu vederea. Acesta este un produs extrem de periculos şi trebuie evitat. Îţi aduce extrem de mult stres.

 

Toată lumea se confruntă cu asta şi cei mai mulţi ar vrea să ştie cum îl pot reduce. Deşti sunt multe moduri sănătoase în care îl poţi combate – printre care şi meditaţia şi activităţile fizice – alimentaţia joacă un rol important în ţinerea stresului sub control.

 

Când eşti ocupat, agitată sau treci printr-o perioadă aglomerată este indicat să consumi alimente care te energizează – nu să contribui la sporirea cantităţii de hormoni ai stresului.  În doze mari, cortizolul şi andrenalina, contribuie la tulburarea mai multor aspecte din viaţa ta, de la digestie până la somn. Rezultatul?

Adrenalina îţi creşte pulsul, tensiunea şi sporeşte depozitele de energie. Cortizolul, principalul hormon al stresului, creşte nivelul zahărului (glucozei) din sânge, creşte capacitatea de utilizare a glucozei de către creier şi, în egală măsură, creşte disponibilitatea subtanţelor menite să repare ţesuturile.

Astfel, îţi este foame mai des şi consumi mai multă mâncare decât ai nevoie de fapt. Adaugă la asta şi capacitatea cortizolului de încuraja depozitarea grăsimilor, lipsă exerciţiilor fizice şi alegerile alimentare nepotrivite – şi obţii reţeta ideală pentru luarea în greutate  şi o serie de probleme de sănătate grave mai târziu, conform csid.ro.

Iată cum poţi reduce starea de stres.

1. Evită băuturile energizante şi cele pe bază de cafea

2. Renunţă la dulciuri şi produse de patiserie

3. Evită alimentele procesate

Comentarii: