NUTRITIE

Pui rumenit la cuptor: Secretul care îi dă un gust aromatizat și fraged

Pui rumenit la cuptor: Secretul care îi dă un gust aromatizat și fraged. Friptura de pui este întotdeauna o alegere potrivită pentru o cină sau pur și simplu pentru o masă de duminică în familie.

Pentru că ne-am cam săturat de gustul bine cunoscut al fripturii la cuptor, am ales să gătesc puiul întreg, bine condimentat și nu regret că am alocat mai mult timp pregătirii, pentru că gustul este cu totul deosebit.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci zeama de la castraveții murați: Frăgezește friptura sau condimentează ciorbele

Pui rumenit la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • 150 g unt gras
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare:

Este important să știți dinainte că pregătirea durează minim 4 ore, dacă vă doriți un gust special și un pui bine rumenit.

Începem cu puiul, care trebuie să fie bine curățat de toate organele interioare.

Amestecăm apoi într-un bol toate celelalte ingrediente: untul, sarea, piperul, usturoiul și pătrunjelul.

Secretul gustului delicios

Ceea ce face ca gustul să fie delicios este untul acesta aromatizat, pe care îl vom introduce sub pielea puiului.

Luăm câte puțin unt și întindem în interior, să acopere toată carnea puiului.

Cu ce rămâne din untul aromatizat vom freca pielea și vom lăsa puiul la frigider pentru 2 ore.

Acum urmează să pornim cuptorul la 180 °C.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Frăgezirea cărnii de pui, secretul unei mese savuroase

În tava de copt punem puțin ulei, apoi vom așeza puiul cu pieptul în jos.

Aveți grijă ca puiul să fie acoperit cu untul aromatizat peste tot.

Lăsăm la cuptor pentru o oră, timp în care veți observa că puiul va lăsa apă, dar aceasta ajută la frăgezirea cărnii și la formarea crustei.

După o oră, întoarcem puiul cu pieptul în sus și mai lăsăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până când veți vedea că are o culoare aurie și e bine rumenit.

Comentarii: