NUTRITIE SANATATE

Pulpă de vită la cuptor cu sos de legume- simte gustul veritabil al cărnii

Foto: Pinterest.com

Pentru că fiecare dintre noi dorim idei cât mai multe și cât mai gustoase de preparate, dorința noastră este să vă aducem înainte rețete simple care să permită consumatorilor să simtă gustul veritabil al cărnii.

Cu rețeta noastră de carne de vită la cuptor, toți invitații la masă vor fi uimiți de gustul desăvârșit pe care îl vor descoperi în farfurie!

CITEȘTE ȘI: Sosul care se potrivește perfect cu friptura de vită – Exquis

Pulpă de vită la cuptor cu sos de legume- simte gustul veritabil al cărnii

Ingrediente:

  • 1 kg pulpă de vițel
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei
  • 1 linguriță amidon
  • 5 căței de usturoi
  • vin roșu
  • sare, piper

Pulpă de vită la cuptor cu sos de legume- simte gustul veritabil al cărnii

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 190 °C, apoi ia pulpa de vițel și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, fă câteva incizii în ea, la distanțe relativ egale.

Taie usturoiul în rondele și adaugă în fiecare dintre incizii câte o bucățică de usturoi.

Unge bine pulpa cu uleiul de măsline și presară sarea și piperul.

Taie ceapa felii, apoi fă la fel cu morcovul și ardeiul.

După ce cuptorul s-a încălzit, pune pulpa de vițel pe grilajul acestuia.

Dedesubt așază o tavă cât mai adâncă pentru sosul care va curge din carne.

În tavă așază feliile de ceapă, morcov, ardei și restul de usturoi și presară un praf de sare peste ele.

Lasă preparatul să se gătească la 190 °C pentru aproximativ 30 de minute sau până crusta capătă o culoare maronie.

La sfârșit, redu temperatura cuptorului la 110 °C și mai lasă preparatul pentru aproximativ 5 minute.

După ce au trecut cele 5 minute, scoate carnea și pune-o într-o folie de aluminiu pentru a nu se răci.

CITEȘTE ȘI: Ceapa roșie în oțet, ideală pentru o friptură bună – Exquis

Pulpă de vită la cuptor cu sos de legume- simte gustul veritabil al cărnii

Cum se face sosul

Scoate toate legumele împreună cu sucul scurs de pe friptură într-un bol și mixează-le cu ajutorul unui blender vertical.

Pune sosul obținut într-o tigaie, apoi adaugă o ceașcă de apă, amidonul, vinul și dă la foc mediu.

Amestecă continuu, până când compoziția capătă o textură omogenă.

Lasă sosul pe foc, pentru aproximativ 5-6 minute, iar după ce capătă consistența dorită, oprește focul.

Taie pulpa de vițel în felii și servește-o alături de sos.

Opțional, se poate servi și alături de piure de cartofi.

Comentarii: