SANATATE

‘Punctul celor 100 de boli’. Zona din corp pe care japonezii o masează zilnic pentru a avea o viață lungă

Foto: Pinterest.com

‘Punctul celor 100 de boli’. Zona din corp pe care japonezii o masează zilnic pentru a avea o viață lungă. O veche legendă japoneză amintește că secretul longevității a fost dat din generație în generație timp de sute de ani. Potrivit legendei, secretul unei vieți lungi și sănătoase nu ținea de nimic altceva decât de un punct situat la nivelul corpului, care putea preveni sute de boli, atâta vreme cât era masat zilnic.

Organismul uman conține 365 de puncte și 12 meridiane majore. Unul din cele mai importante astfel de puncte este punctul longevității în China și punctul celor 100 de boli, în Japonia. Masând acest punct, cunoscut și sub numele de Zu San Li, poți stopa procesul de îmbătrânire și poți preveni apariția a numeroase boli, potrivit doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Descoperirea cercetătorilor japonezi: Ce trebuie să faci zilnic pentru o memorie mai bună

‘Punctul celor 100 de boli’: Acest punct este situat la nivelul genunchiului și poate fi găsit foarte simplu

Purși simplu puneți mâne pe genunchi și localizați punctul între degetul inelar și cel mic. Mai puteți descoperi acest punct și stând cu picioarele întinse în fața voastră, pe o suprafață plată. Ar trebui ca și călcâiele să fie ținute jos, pe podea. Vei observa că la nivelul genunchiului există un punct foarte înalt. Ei bine, acela e punctul celor 100 de boli.

Motivul pentru care se numește așa este că poate preveni o listă lungă de boli. De exemplu, el menține buna funcționare a organelor situate în partea de jos a corpului. Controlează splina, tractul digestiv și acțiunea glandelor, precum și a sistemului preproducător.

Masând acest punct, vei scăpa de constipație, gastrită, incontineță urinară, impotență și chiar sughiț. Masatul acestui punct reduce anxietatea, stresul și tensiunea, restabilind echilibrul interior. Cșrete și încrederea în sine.

‘Punctul celor 100 de boli’: Ca și beneficii, masând acest punct poți obține:

  • îmbunătățirea sistemului imunitar
  • preveni inflamațiile
  • regla nivelul de insulină
  • îmbunătăți digestia
  • reduce problemele intestinale
  • poți preveni apariția infarctului și a efectelor acestuia.

CITEȘTE ȘI: Secretul unei vieţi lungi şi sănătoase: De ce japonezii sunt cei mai longevivi pământeni

Începe pur și simplu prin a sta relaxat

Este recomandat să stai jos în timp ce faci asta. Inspiră adânc și expiră, focusându-te pe emoții și sentimente. În acest fel, vei începe procedura de vindecare și de restabilire a echilibrului interior la nivelul corpului. Apoi, masează acest punct la fiecare picior de 9 ori, prin mișcări circulare. Cel mai bun moment pentru asta este dimineața sau după ce mănânci de prânz. Poți să o faci și seara, dar poate produce o stare de somn. Tratamentul durează 10 minute.

Comentarii: