SANATATE

Pune un cățel de usturoi sub pernă: Nu o să-ți vină să crezi ce se va întâmpla

theriseandshine.com

Pune un cățel de usturoi sub pernă: Nu o să-ți vină să crezi ce se va întâmpla. Usturoiul nu este agreat de mulți din cauza mirosului său specific, deși este o parte indispensabilă a rețetelor în multe feluri de mâncare. Încă din cele mai vechi timpuri, nu numai proprietățile vindecătoare i-au fost atribuite. Se spune că are capacitatea de a alunga energia negativă.

Adevărul este că usturoiul luptă foarte eficient împotriva virușilor și bacteriilor, datorită unui număr de vitamine și minerale, potasiu, magneziu și sodiu.

Bineînțeles, o atenție deosebită este acordată compusului de sulf – alicina. Aceasta se datorează nu numai mirosului neobișnuit de usturoi, ci și capacității sale de a întări sistemul imunitar. Allicina determină funcția antioxidantă și efectul antiinflamator al acestui condiment.

CITEȘTE ȘI: Usturoiul și glicemia: Efectul pe care îl are asupra nivelului de zahăr în sânge

Pune un cățel de usturoi sub pernă: Nu o să-ți vină să crezi ce se va întâmpla

Dar, pe lângă consumul regulat de usturoi, putem profita de beneficiile sale într-un alt mod ușor neobișnuit, plasându-l sub pernă sau în fața de pernă. De fapt, puțină lume știe că este un remediu excelent pentru insomnie.

Compusul de sulf din acest condiment are proprietăți sedative pronunțate, care vă vor ajuta să vă relaxați și să dormiți mai liniștiți noaptea. Datorită acestei metode, este încurajată eliberarea pasajelor nazale blocate și respirația devine mai ușoară. Astfel, te asiguri că nu te vei mai trezi noaptea din cauza disconfortului provocat de nasul înfundat.

Usturoiul este eficient chiar și în cazurile avansate de răceală și rinită. În plus, proprietățile sale benefice pot întări imunitatea și pot preveni eventualele boli în viitor.

Allicina luptă împotriva a două grupuri de enzime care ajută infecția să pătrundă și să se dezvolte în corpul tău. Usturoiul se ocupă și de tulburările metabolice și încetinește îmbătrânirea prin suprimarea radicalilor liberi și, astfel, previne formarea ridurilor, potrivit actualno.com.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă dacă mănânci 3 căței de usturoi pe zi

Chiar dacă nu sunteți un fan al acestuia, merită să puneți un cățel sub pernă.

Comentarii: