SANATATE

Puterea de vindecare a sâmburelui de avocado: Reglează colesterolul și glicemia – Cum poate fi consumat

craves.everybodyshops.com

Samburele de avocado contine mai mult de 65% dintre aminoacizii care se afla in fruct. In plus, include fibre mai mult decat alte fructe.

Fiind o sursă importantă de acizi grasi esentiali, acesta ajută la reglarea nivelului colesterolului, stimulează activitatea organelor corporale şi astfel te ajută să te bucuri de o viaţă sănătoasă alături de cei dragi.

Sâmburele de avocado conţine 70% din întreaga cantitate de antioxidanţi, restul de 30% regăsindu-se atât în pulpa cât şi în coaja sa, aşa că data viitoare când consumi acest fruct nu mai arunca sâmburele, recomanda clicksanatate.ro.

Trebuie precizat faptul că în sâmburele de avocado se regăsesc mai multe fibre solubile decât în ovăz, iar acest aspect te ajută să previi apariţia bolilor cardiovasculare, să ţii sub control valorile colesterolului rău şi să stai la distanţă de un potential infarct.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu avocado sau cum să slăbești într-un mod sănătos

Iata ce beneficii are:

1. Este un agent antiinflamator puternic care reduce simptomele de artrita.

2. Reduce inflamatia gastro-intestinala si este folositor in tratamentele pentru diaree si alte probleme stomacale.

3. Stimuleaza productia de colagen din corp, reduce ridurile si liniile fine.

4. Stimuleaza imunitate si previne mai multe boli.

5. Arde grasimi in mod eficient si iti da o senzatie de satietate.

6. Iti ofera energie.

7. Se macina si se adauga in salate, ceaiuri, smoothie-uri sau shake-uri.8. Este un agenti anti-cancer care previne cresterea tumorilor.

Pudra din sâmbure, rol antiinflamator

Da, exact aşa este. Data viitoare nu mai arunca sâmburele, curăţă-l uşor de coaja sa maronie şi apoi transformă-l într-o pudră cu ajutorul unei râşniţe.

Astfel vei obţine un veritabil medicament care tratează problemele digestive, diareea dar şi crampele intestinale.

Poţi din această pudră să îţi faci o cafea naturistă deoarece pudra din sâmbure de avocado este un excelent substitut al cafelei.

Reduce glucoza din sânge

Avocado este un excellent aliat al siluetei tale, are un conţinut benefic de potasiu bun pentru aparatul cardiovascular şi de asemenea conţine compuşi fenoli care te ajută să previi apariţia ulcerului gastric şi a infecţiilor.

CITEȘTE ȘI: Nutriţioniştii dezvăluie ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi avocado

Sursă de antioxidanţi

Avocado consumat atât pulpa cât şi sâmburele sub formă de pudră susţine sănătatea sistemului imunitar datorită cantităţii de antioxidanţii ce luptă cu radicalii liberi şi astfel încetinesc procesul de îmbătrânire.

În plus, se bucură de reale proprietăţi antiinflamatorii şi regenerative, fiind astfel un bun aliat prevenind atrita şi alte boli degenerative.

Uleiul din sâmburele de avocado este unul dintre cei ami buni aliţi ai pielii tale. Deşi are un miros un pic astringent, acesta ajută la creşterea nivelul colagenului din piele, este ideal şi pentru păr, ajutând la creşterea lui şi în acelaşi timp oferindu-I strălucire.

Comentarii: