NUTRITIE

Puțini știu aceste lucruri: Trei delicatese scumpe care erau cândva considerate alimente pentru săraci

Puţini sunt cei care îşi permit anumite delicatese, pentru că preţul lor nu este pentru buzunarul oricui. Chiar dacă astăzi sunt considerate alimente de lux, în trecut, acestea făceau parte din dieta oamenilor săraci. Iată trei alimente care au câştigat popularitate de-a lungul anilor, potrivit Rador.

Caviar

În secolul al XIX-lea, în Statele Unite au fost pescuiţi atât de mulţi sturioni, încât caviarul era servit în baruri ca gustare gratuită. De asemenea, caviarul era adăugat şi în cerealele ieftine pentru a le creşte valoarea nutritivă. Toate acestea s-au schimbat total atunci când populaţia de sturioni a scăzut semnificativ. De atunci, caviarul a fost considerat o delicatesă de lux care nu este pentru toată lumea.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE MARE când mâncați ICRE de la acești peşti!

Stridii

În secolul al XVII-lea, stridiile erau considerate mâncarea de bază a populaţiei sărace care le consuma în diferite moduri: crude, gătite prăjite, înăbuşite în ulei sau vin. Pentru mulţi oameni, stridiile erau singura lor sursă de proteine, deoarece nu îşi puteau permite carne. Din cauza pescuitului excesiv, în secolul al XX-lea, stridiile au început să se găsească din ce în ce mai puţin de-a lungul ţărmurilor, drept urmare, preţurile lor au crescut.

CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci dacă suferi de anemie: Alimentele care conțin fier și ajută organismul să-l asimileze

Brânza Roquefort

Istoria acestui produs gourmet începe în Roma antică. În acele vremuri, brânza se consuma pur şi simplu, pentru că nu exista o mare varietate de produse. Potrivit unui alt mit, apariţia brânzei cu mucegai se datorează unui tânăr cioban. Într-o zi, acesta a întâlnit o fată foarte frumoasă de care a fost atât de fermecat, încât şi-a uitat sendvişul cu brânză într-o peşteră. Câteva săptămâni mai târziu, când şi-a amintit de el şi l-a găsit, brânza era deja mucegăită. Ciobanul s-a hotărât totuşi să îl mănânce şi a observat gustul plăcut al produsului din lapte fermentat.

Comentarii: