REVIEW

Rasturnare de situatie in Finala Eurovision Romania 2018

Piesa „Goodbye”, interpretata de trupa The Humans, va reprezenta tara noastra la Eurovision Song Contest 2018, Lisabona (Portugalia).

Cei 15 concurenti au urcat duminica seara pe scena Salii Polivalente din Bucuresti, fiecare dintre ei incercand sa convinga publicul ca merita sa fie alesi, insa, la capatul celor cateva ore de concurs, s-a dovedit ca uneori ,,socoteala de pe YouTube nu se potriveste intotdeauna cu cea din Finala (mai ales cand vine vorba despre Eurovision).

Cum erau cotati concurentii inainte de finala de duminica seara (26 februarie)

Conform caselor de pariuri online, cu cateva zile inainte de startul ultimului act al selectiei nationale, bine-cunoscuta concurenta de la ,,Vocea Romaniei’’, Feli, era cotata cu prima sansa, melodia sa ,,Buna de iubit’’ adunand peste 1 milion de vizualizari pe canalul YouTube.

Cu aproximativ 250.000 de vizualizari, melodia ,,Auzi cum bate’’, interpretata de formatia Jukebox & Bella Santiago, parea a fi pe locul al doilea in topul preferintelor, in timp ce, piesa ,,Goodbye’’, interpretata de The Humans (nicio analogie cu celebra trupa internationala), ocupa doar pozitia a 3-a, strangand doar putin peste 100.000 de vizualizari
inainte de startul finalei.

Estimarile premergatoare show-ului final nu au mai avut insa mare valoare dupa incheierea televotului, favorita numarul 3, The Humans, fiind desemnata sa reprezinte Romania la Eurovision 2018 Lisabona, cel putin in semifinala de pe 10 mai.

Piesa insa nu suna deloc rau, interpereta Cristina Caramarcu avand o voce foarte buna, pe care o parte din noi au mai auzit-o in editia 2012 a mega-showului ,,Vocea Romaniei’’, editie in care a mai participat si Feli, marea favorita de dinaintea finalei.

„Lucrurile a fost previzibile în ceea ce priveste muzica în viata mea. Când unul dintre părinti este muzician si face din asta o meserie, îti intră în sânge fără să vrei.’’, declara Cristina in urma cu 6 ani, la PRO TV.

Trupa castigatoare, The Humans, a luat fiinta acum un an, fiind compusa din Cristina Caramarcu (33 de ani), Alin Neagoe, Adrian Tetrade, Alexandru Cismaru, Adrian Tanasa si Alex Matei. In urma victoriei de duminica seara, membrii trupei castigatoare au declarat: „E o bucurie, o certitudine, acum, la aniversarea unui an de când am format această trupă. Mulţumim pentru vot şi pentru încredere. Am avut încredere în noi, pentru că într-un an de zile am făcut o mulţime de lucruri frumoase”

Comentarii: