LIFESTYLE

Reguli clasice de STIL pentru orice BĂRBAT

Bărbații încep să înțeleagă importanța vestimentației și a stilului, ceea ce nu poate decât să nu bucure. Pentru a le veni în ajutor, iată o serie de REGULI care, dacă vor să fie bine îmbrăcați, trebuie respectate întotdeauna.

Aceste reguli sunt bine venite atât pentru începătorii în ale modei și stilului, dar și pentru cei experimentați pentru că, nu-i așa, repetiția este mama învățării. Probabil de unele dintre ele ați mai auzit, altele le veți afla acum și veți ști să le respectați întotdeauna.

REGULA NR. 1 Cum porți cămășa fără costum

Dacă alegeți să purtați o cămașă fără cravată, trebuie să știți că se deschide nasturele de sus al cămășii. Dacă vă doriți să purtați cămașa încheiată până la ultimul nature, trebuie să știți că aceasta trebuie să fie perfect mulate pe gât. Altfel, aspectul va fi unul neplăcut.

Regula de a nu închide ultimul nasture este valabilă și pentru sacou, jachetă sau pulover. Cu siguranață nu este atât de frig și, chiar dacă ar fi, ultimul nasture nu-ți va ține de cald. În schimb, închiderea lui ar arata groaznic!

REGULA NR.2  Cum porți încălțămintea

Purtați pantofii negri ori pantofii care au o culoare închisă cu șosete asortate! Adică șosete negre ori de o culoare închisă! În niciun caz, nu purtați pantofi negri cu șosete albe. Am văzut de atâtea ori repetându-se această greșeală, încât am simțit nevoia să o lămurim o dată pentru totdeauna.

Nu purta niciodată pantofi sport la costum. Ok, știu, în străinătate e un lucru uzual. Dar noi suntem în România, nu avem zecile de scutere turate la fiecare stop! Dacă totuși vrei să încerci pentru că ți se pare mai comod, înainte de a pleca din casă gândește-te că mulți alții au încarcat și la fel de mulți au eșuat. Alegerea îți aprține

Șosete cu sandale? În niciun caz! Bănuiesc că nici vouă nu vă place ceea ce vedeți în oglindă atunci când purtați această combinație, nu-i așa?

Purtați pantofii de lac atunci când aveți o ținută elegantă, nu când vă duceți până în piață, îmbrăcat în blugi.

REGULA NR: 3 Când te îmbraci formal, asortează-ți cureaua și pantofii

Asortați cureaua cu pantofii. În principal, faceți acest lucru atunci când purtați costum, dar nu uitați de această regulă nici atunci când purtați ținute casual.

REGULA NR. 4 Cum porți costumul

Atunci când purtați un costum într-o singură culoare, nu purtați o cămașă care are cinci culori. Un costum într-o singură culoare trebuie purtat cu o cămașă într-o singură culoare. Și modelul cravatei trebuie să fie unul simplu, discret.

Nu amesteca modelele! Modelele de pe cravată și sacou îți fac ținuta aleasă unică. Insă, atunci când cele două contrastează prea puternic, unicatul nu mai este deloc bun. Mergi pe clasic și „impecabil”, alegând doar un singur articol vestimentar care să iasă în evidență.

O altă variantă în care puteți asorta un costum într-o singură culoare este să-l purtați cu o cămașă în dungi (dungile sunt și un imprimeu la modă). Însă din nou, cravata trebuie să fie într-o singură culoare la această combinație.

Dacă vă duceți la un eveniment care are loc seara, purtați un costum negru, albastru închis ori gri închis. Nu purtați un costum deschis la culoare la evenimentele de seară.

Dacă aveți o cămașă albă, este perfect! Pentru că această cămașă este una extrem de versatilă și se potrivește cu orice culoare a costumului. Iar combinația clasică, între o cămașă albă și un costum negru, este perfectă!

O altă regulă pe care nu trebuie să o uitați când vine vorba de purtarea unui costum este aceea că manșeta cămășii trebuie să fie cu doi centimetri mai lungă ca mâneca sacoului.

REGULA NR. 5 Nu purta vesta fără sacou

Să fim clari! Vesta se poartă doar atunci când e vorba de un costum calcătuit din 3 piese. Adică vesta, sacou și pantaloni. Altfel, vei arata ca și cum te afli la job. Iar, cel mai probabil, job-ul tău nu este de chelner.

Desigur, o vestimentație trendy, permite purtarea vestei fără sacou în stilul casual. În combinații de culori și materiale care se completează una pe cealaltă, poți fi o relevație în ochii colegelor. Astăzi însă am spus că vorbim doar de regulile CLASICE.

Aceeași regulă se aplică și în cazul cavatei fără sacou.

Nu purta curea și bretele în același timp. Deși, dacă mergi la circ, ar merge. Mai este nevoie de vreo explicație aici?

REGULA NR. 6 Cum porți pantalonii

Pentru că am ajuns la lungimea pantalonilor, nu-ți lăsa nici gleznele la vedere. Doar dacă interpretezi vreun rol în Stan și Bran! Pentru a nu părea scurți, pantalonii trebuie să atingă partea din față a pantofilor.

Pantalonii scurți cu sacou nu merg oriunde și oricum.

Proporțiile sunt foarte importante. Așa că asigura-te că hainele tale se află într-o balanță care nu se înclină prea mult. Pantalonii trebuie să fie la fel de lungi ca sacoul. Desigur, sunt situații în care poți combina cele două articole vestimentare, însă combinația trebuie făcută cu grijă și cu mult gust pentru a nu fi o apariție pe care nici tu nu ți-o dorești. Vara, la un party la iarbă verde, poți combina pantalonii scurți până la genunchi cu un sacou de in,de exemplu, căruia i-ai suflecat mânecile.

REGULA NR. 7  Cum asortezi hainele

Chiar dacă am spus mai sus câteva dintre regulile privind asortarea hainelor, simt nevoia să recapitulăm.  Sunt câteva foarte clare, de la care nu aveți voie să vă abateți.

Prima regulă este că șosetele și cravata trebuie asortate cu costumul.

Cea de-a doua regulă de care trebuie să țineți cont este asortarea curelei cu pantofii.

O altă întrebare pe care și-o pun bărbați este cum trebuie să-și încheie nasturii. Ei bine, trebuie să știți că nasturii costumului trebuie să se încheie în funcție de numărul lor. Mai exact, regula este următoarea: atunci când ai doi nasturi, trebuie să închei doar nasturele de sus. Atunci când ai trebuie naturi, încheie doar naturele din mijloc. Iar la costumele cu patru nasturi, încheie-i pe toți.

REGULA NR. 8  Cum să te îmbraci seara

Seara, purtați un costum negru sau de culoare închisă. Dacă purtați vestă, trebuie să fie de aceeași culoare, asortată cu un costum. Dacă purtați vestă, aceasta trebuie să fie din stofă. Se recomandă o vestă UNI sau o vestă cu dungi. Dungile vestei trebuie să fie discrete.

Purtați o cămașă albă, aceasta se potrivește cu orice costum și vă scoate din dilema într-un mod corect. În general se recomandă pantofii negri la ținutele de seară. Ca și în cazul ținutelor de zi, puteți purta un palton sau un pardesiu, dacă afară este frig.

REGULA NR. 9  Imbracă-te conform ocaziei

Asortează-ți întotdeauna hainele cu evenimentul la care mergi. Dacă mergi la un eveniment formal,  costumul e răspunsul. Dacă din nou invitația e „black tie”, atunci „black tie”  trebuie să porți.

REGULA NR 10 Poartă culori în ton cu sezonul

Pantalonii albi și pantofii albaștri sunt perfecți vara, când soarele arde sus, pe cer. Prin urmare, pentru o ieșire nocturnă, hainele mai închise sunt cele bune. Alege o nuanță de negru, gri sau măsliniu. Sunt atemporare!

Închei aici, sperând că regulile și sfaturile de stil prezentate aici vă vor fi de ajutor!

Foto: Pinterest / Instagram

Comentarii: