REVIEW

Regulile CIUDATE pe care trebuie să le respecte familia regală britanică. De ce le sunt interzise fructele de mare

tvrnews.ro

Privilegiile de care se bucură familiile regale nu pot fi contestate. Cu toate acestea, titlurile vin cu o serie de reguli ce pot părea ciudate pentru oamenii de rând. De exemplu, printre lucrurile pe care nu au voie să le mănânce membrii casei regale se numără fructele de mare.

Apartenenţa la o familie regală din orice colţ al lumii vine cu o serie de reguli ce pot părea ciudate pentru restul populaţiei. Acestea însă au fost atent gândite, iar unele vin să protejeze sănătatea şi chiar viaţa membrilor caselor regale.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluirile unui fost bucătar al Casei Regale Britanice: Cum i-a convins pe prinții William și Harry să mănânce broccoli

Harpers Bazaar a realizat un top al celor mai neobişnuite reguli pe care trebuie să le urmeze cei din familia regală britanică:

– Una dintre cele mai vechi reguli pe care o mai respectă cu stricteţe doar Regina Elisabeta vizează consumul de fructe de mare. Acestea ar fi interzise pentru a evita intoxicaţiile alimentare, fiind cunoscut faptul că fructele de mare sunt destul de periculoase dacă nu sunt proaspete.

– Plantă medicinală în buchetul miresei. De când Regina Victoria a avut flori de mirt în buchetul miresei, toate femeile din familia regală care s-au căsătorit au apelat la această floare. Culmea, floarea despre care se crede că aduce noroc în căsătorie şi dragoste, este o plantă medicinală folosită pentru tratarea mai multor afecţiuni. – Membrii familiei regale au voie să se căsătorească doar cu anglicani. În 2015, prin amendamente, membrilor familiei regale britanice li s-a permis să se căsătorească şi cu romano-catolici. Megan Markle, soția prinţului Harry, a fost protestantă, dar a trecut la religia anglicană înainte de nuntă.

– Masa de Crăciun adusă de acasă şi servită în propriile farfurii. De sute de ani, familia regală britanică sărbătoreşte la fel Crăciunul: toţi ajung la proprietatea reginei după un orar bine stabilit. Oaspeţii aduc mâncarea de acasă, dar şi farfuriile în care o servesc.

– Cadourile de Crăciun nu se desfac oricând, ci doar în Ajunul Crăciunului, într-o anumită încăpere.

– Ultima care merge la culcare este regina. Oaspeţii nu au voie să meargă la culcare înaintea acesteia, care obişnuieşte să se bage în pat abia la miezul nopţii.

– Miresele trebuie să aibă rochie albă. Cremul, rozul pal sau griul nu prea au ce căuta pe miresele din familia regală. – Membrii familiei regale trebuie să aibă mereu o ţinută neagră în bagaj, în cazul unei morţi subite.

CITEȘTE ȘI: La 91 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii este mare amatoare de gadgeturi

– Când termină regina de mâncat se iau farfuriile tuturor, indiferent dacă mai doresc să servească din preparatul respectiv sau nu.

– Nimeni nu trebuie să meargă în faţa reginei. Nici măcar soţul reginei nu merge în acelaşi drept cu aceasta, rămânând cu trei paşi în urma sa.

Comentarii: