LIFESTYLE REVIEW

Dezvăluirile unui fost bucătar al Casei Regale Britanice: Cum i-a convins pe prinții William și Harry să mănânce broccoli

Oricât de diferită ar fi viaţa copiilor din familiile regale, până la urmă ei rămân tot copii. Au tantrumuri, se trezesc noaptea şi fac mofturi la mâncare la fel ca toţi copiii.

Chef Darren McGrady, fost bucătar al Casei Regale Britanice, atât Prinţul William, cât şi Prinţul Harry au refuzat să mănânce legume, în special broccoli. Ca şi în familiile obişnuite, a fost depus efort pentru a-i convinge să aibă o alimentaţie variată şi sănătoasă, deşi ei uneori nu doreau decât pizza şi sandviciuri cu unt de arahive.

În urma experienţei sale de chef regal, MacGrady a scris două cărţi, Eating Royally şi The Royal chef at Home: Easy Seasonal Entertaining, în care a povestit despre preferinţele culinare ale Reginei Elisabeta şi ale Prinţesei Diana. Pentru cea din urmă a lucrat când copiii erau mici şi spune că ei ar fi ales la fiecare masă gujoane de pui şi ketchup dacă li s-ar fi permis.

CITEȘTE ȘI: Celebritatea cere sacrificii: Lucrurile care îi vor fi INTERZISE lui Meghan Markle după căsătoria cu Prinţul Harry
De ce micul prințul George este DESCURAJAT să aibă un prieten foarte bun la școală

Bucătarul i-a descris pe cei doi prinţi ca fiind mofturoşi, dar nu foarte. ”Bona lor avea controlul integral al meniului şi avea mereu grijă să fie echilibrat, motiv pentru care includea o mulţime de legume. La diferite intervale de timp li se introduceau preparate de adulţi pentru a se obişnui cu ele.”, a declarat chef McGrady. Prinţesa Diana era adepta unei alimentaţii similare cu a adulţilor pentru copii atunci când erau prezenţi la evenimente. Aceasta a fost şi modalitatea prin care i-a convins să mănânce legume: prin puterea exemplului. A mai folosit un truc: le-a introdus printre alimente care lor deja le plăceau. De exemplu, broccoli era tocat mărunt şi ascuns în piureul de cartofi.

Totuşi, cei doi prinţi aveau şi destulă libertate pentru că mama lor era foarte flexibilă, menționează gustarte.ro. Nu de puţine ori i-a dus la McDonald’s, dacă şi-au dorit. ”Prinţesa şi-a dorit ca băieţii să fie fericiţi şi de aceea atunci când erau doar cu ea aveau voie să mănânce tot ce îşi doreau”, a spus fostul bucătar regal.

Comentarii: