MOMS

STUDIU pe 15.000 de persoane: Gestul făcut de mame care influențează decisiv succesul copiilor

Foto: Pinterest.com

După ce au studiat mii de copii, cercetătorii au ajuns la concluzia că mamele care sunt mai stricte atunci când vine vorba de educaţie, au şanse mult mai mari să aibă copii de succes.

Erica Rascon, profesoară la Universitatea din Essex, a realizat un studiu care a arătat că mamele exigente au copii care cunosc succesul în viaţa de adult. Studiul a analizat mai mult de 15 000 de copii cu vârsta între 13 şi 14 ani, scrie happylifereport.com, citat de adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință prezintă formula succesului: Cum să crești un copil de nota 10

Ajută-ţi copilul să devină o persoană de succes: Evită aceste şapte greşeli!

Conform rezultatelor, copiii ale căror mame au avut aşteptări mari sunt mult mai încrezători şi mai siguri. Mai mult, fiicele care au avut mame stricte în ceea ce priveşte educaţia au şanse de 4% mai mici de a rămâne gravide premature, au mai multe şanse să urmeze studiile unei univerităţi şi să cunoască succesul în viaţa de adult.

„În multe cazuri, avem rezultate pozitive atunci când ascultăm sfaturile părinţilor, deţi avem tendinţa să credem că sunt depăşiţi de vârstă. Pe de altă parte, indiferent cât de mult evităm să facem ce spun părinţii noştri, orice recomandări influenţează, deşi subtil, deciziile pe care le luăm“, spune Erica Rascon, autorul studiului.

Comentarii: