SANATATE

Remedii naturale: Combate durerile de picioare punând în șosete acest condiment pe timpul nopții

rd.com

Remedii naturale: Combate durerile de picioare punând în șosete acest condiment pe timpul nopții. Pune o frunză de dafin în șosete noaptea și vezi ce se întâmplă dimineața. Frunza de dafin are un efect benefic asupra sănătății și este folosită cel mai adesea proaspătă, uscată, sub formă de ceai sau ulei, dar ceea ce mulți nu știu este că ajută la durerile de picioare și genunchi. De asemenea, este folosit pentru dureri de cap, migrene, tuse și stres cronic.

De ce este frunza de dafin bună pentru oase?

Deoarece are un puternic efect analgezic, este un bun remediu pentru reumatism. Pe lângă efectul analgezic, elimină perfect excesul de sare din articulații și corp. Punerea unei frunze de dafin într-un șosetă înainte de a merge la culcare ajută la durerile de picioare și genunchi. Metoda este eficientă și pentru vene varicoase. În acest scop, este mai bine să folosiți o frunză de dafin proaspătă.

CITEȘTE ȘI: De ce să dormi cu o frunză de dafin sub pernă: Cum îți este influențat somnul

Proprietăți utile ale frunzei de dafin A fost folosit de Hipocrate, Galen și Al-Razi pentru a trata diverse afecțiuni. Frunza de dafin are următoarele proprietăți benefice:

  • normalizează digestia și îmbunătățește apetitul;
  • curăță vasele de sânge și normalizează tensiunea arterială;
  • ameliorează procesul inflamator din organism, mai ales bun pentru inflamarea articulațiilor;
  • elimină zgura, toxinele, sărurile din organism, ajută la pierderea în greutate;
  • întărește sistemul imunitar, ajută la gripă și răceală, îmbunătățește activitatea tractului respirator;
  • ajută la calmarea simptomelor alergice;
  • normalizează activitatea sistemului nervos, are un efect calmant;
  • are un efect antiseptic și antifungic; imbunatateste starea parului, ajuta la eliminarea matretii.

Frunzele de dafin, efect benefic asupra sănătății

Acest condiment se distinge printr-o compoziție chimică bogată – conține un număr mare de substanțe utile. Imbogateste corpul uman cu vitamine precum: A, B1, B2, B6, B9, C, PP.

Conține un număr mare de oligoelemente, precum: magneziu, mangan, calciu, fosfor, sodiu, zinc, fier, seleniu, cupru. De asemenea, compoziția frunzei de dafin include următoarele elemente utile: fitosterol, amidon, camfor, linalol, taninuri; acid butiric, lauric, acetic, caproic, formic, potrivit doctorulzilei.ro.

Simbolul dafin

Dafinul este considerat un copac sacru, despre care s-au descoperit multe fapte istorice. Patria sa este Marea Mediterană, așa că frunza de dafin este larg răspândită în mitologia și legendele grecești și romane. Dafinul simbolizează nemurirea, victoria, determinarea. Oferă putere unei persoane, dă succes și poate face dorințele să devină realitate. În greacă, „laur” înseamnă „laur”.

CITEȘTE ȘI: 11 boli pe care le vindecă frunza de dafin

Potrivit legendei, nimfa greacă Daphne, obosită să-l urmărească pe Apollo, care era îndrăgostit de ea, le-a cerut zeilor să-i îndepărteze imaginea. I-au auzit rugăciunile și au transformat-o într-un dafin.

De atunci, Apollo a început să poarte pe cap o coroană de dafin veșnic verde. La Roma, se credea că dafinul protejează împotriva fulgerelor. Câștigătorii au primit o coroană de laur. În Roma antică, Cezar purta întotdeauna o coroană de laur. Laurel era popular și în Anglia, China antică și unele triburi din Africa.

Comentarii: