LIFESTYLE

Reunire cu gândul la calificarea la Euro 2022

Handbaliștii primei reprezentative au început în forță 2021 și trag tare pentru a fi la capacitate maximă în martie, atunci când este programată „dubla” cu Kosovo, din campania de calificare la Euro 2022.

După un insucces în Suedia, dar o victorie mare acasă cu Muntenegru, elevii lui Rareș Fortuneanu vizează cu ochii deschiși la locul doi din grupă, care i-ar duce la European.

” Principalul obiectiv este calificarea la CE 2022, iar după cele două meciuri jucate deja ne gândim că am făcut un pas mare. Prestațiile bune cu Suedia și Muntenegru trebuie confirmate cu Kosovo.

Este un adversar foarte periculos pe teren propriu, chiar dacă, poate, pare accesibil”, anunță selecționerul naționalei masculine de handbal Rareș Fortuneanu.

„Am avut un parcurs bun în actuala campanie, avem un avantaj că am câștigat acasă cu Muntenegru. Dacă ne facem jocul în dubla cu Kosovo, avem prima șansă la locul doi. Noi ne gândim și la o victorie cu Suedia.

La meciurile cu Kosovo trebuie să fim focusați ca și când ar fi  decisive, pentru a evita să avem parte de surprize”, spune și Cristi Fenici, unul dintre jucătorii chemați la lot.

„De când vin la lot spun că vreau la un turneu final, pentru acest lucru am și continuat să vin la echipa națională. Gândul meu acum merge doar la dubla cu Kosovo.

Nu-i consider slabi, dar știu că lumea din jurul nostru așa îi consideră. Trebuie să fim serioși și concentrați”, declară handbalistul Demis Grigoraș.

CITEȘTE ȘI: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

„Mondialul din ianuarie, ultimul pe care-l vedem la televizor”

De pe 13 până pe 31 ianuarie, Egiptul găzduiește Campionatul Mondial de handbal, competiție la care „tricolorii” nu s-au calificat. Sătui să urmărească meciurile importante la televizor, handbaliștii naționalei spun că va fi ultimul turneul final fără echipa noastră printre participante.

” Nu am reușit calificarea la un turneu final de mult timp și acum chiar avem o șansă importantă. Ar fi minunat să începem să ne calificăm la turneele finale, iar Mondialul care va începe în Egipt să fie ultimul la care noi să nu participăm”, recunoaște Cristi Fenici.

” Ne dorim cu toții ca turneul final care începe săptămâna viitoare să fie ultimul pe care-l vedem la televizor”, completează selecționerul.

 

 

 

 

Comentarii: