LIFESTYLE

România e regina Europei la box!

Cuplul de antrenori Adrian și Mihaela Lăcătuș a mai scos o campioană europeană la box feminin! S-a întâmplat la Campionatul European de Tineret din Muntenegru, primul concurs internațional după perioada de pauză provocată de pandemia de Coronavirus.

Loredana Marin, o puștoaică de 17 ani, a câștigat medalia de aur, prima în istoria boxului feminin din România. „Ne simțim minunat, este un rezultat pe care noi îl așteptam și ni-l doream. Loredana a depus tot efortul și munca ei a dat roade”, mărturisește  antrenoarea Mihaela Lăcătuș.

„Știu cât de mult a muncit, știu cât de mult s-a maturizat prin faptul că așa cum toți știm, la box nu vin copiii de bani gata. E un copil care vrea să se realizeze prin acest sport. A muncit enorm și nu aveau cum să nu vină rezultatele”, spune și antrenorul principal al loturilor de box feminin de senioare, tineret și junioare, Adrian Lăcătuș.

CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru șoferi: Pedepse mai mici pentru cei care greșesc și rămân fără permis

Face box de la 9 ani

Loredana este elevă în clasa a douăsprezecea și face box de la 9 ani. Mama ei nici nu a vrut să audă că fata va merge la un sport atât de dur. „Mama îmi spunea tot timpul să învăț bine, să las boxul că nu este de mine, că nu este pentru fete. Pentru mine, boxul este cel mai frumos sport”, povestește proaspăta campioană europeană.

Finala a fost una emoționantă și nimeni nu îi dădea vreo șansă româncei. Pugilista a învins-o în 3 reprize cu scorul de 3 la 2, pe o sportivă din Rusia. „Nu îmi venea să cred, am avut emoții foarte mari, nici când am ajuns pe podium nu realizam ce mi se întâmplă”, mărturisește Loredana.

„Finala a fost senzațională, au venit moldovenii, pe care noi îi considerăm frații noștri, dar mi-au spus că până în finalul galei ne vom sătura de imnul Rusiei. Și le-am spus să stea liniștiți că vom întrerupe noi această demonstrație a imnului Rusiei prin imnul României. Și așa s-a întâmplat”, adaugă antrenorul campioanei.

 

 

 

 

 

Comentarii: