LIFESTYLE

Românul care s-a întrecut cu Max Verstappen!

Mihnea Ștefan a intrat în lumea fascinantă a curselor de mașini pe vremea când avea doar 4 ani. Tatăl său l-a dus la karting. „A fost o alegere oarecum ușoară pentru că se trage din familie.

Tatăl meu a fost pasionat, dar nu a avut bugetul necesar și atunci mi-a transmis mie această pasiune. Am făcut karting din 2004, iar ultimul sezon l-am terminat în 2014″, povestește campionul național la karting, care de-a lungul celor 10 ani, Mihnea se laudă cu ceva rezultate.

„Am câștigat campionatul național, Campionatul din Sud Estul Europei, câteva curse foarte importante în WSK în Italia, o subdiviziune a Campionatului Mondial de Karting”, mărturisește Mihnea, care în Italia s-a bătut în cursele de karting cu piloți care acum sunt în Formula 1.

„Am fost la karting împreună cu Max Verstappen, Charles Leclerc. Sper ca unul dintre ei să câștige sezonul în Formula 1″, spune Mihnea, care în timpul anului petrecut la Formula BMW Talent Cup 2012, a concurat în 18 curse, în cele mai țări de pe continent, iar de două ori a prins podiumul.

Un singur punct l-a despărțit pe Mihnea de câștigarea campionatului care i-ar fi deschis noi orizonturi în monopost.

CITEȘTE ȘI: Cea mai EFICIENTĂ metodă de curățare a ecranului telefonului tău!

Și-a luat și permis de camion

 Și cum adrenalina și pasiunea îi curg prin vene, de când s-a întors în România, Mihnea face ce știe cel mai bine. Se dă cu mașina pe circuit în etapele de Rotac.

Are o echipă formată din băieți la fel de tineri ca și el, care îi sunt prieteni și fiecare știe foarte bine ce are de făcut înaintea unei curse.  Și pe lângă pilotaj, Mihnea s-a mai ales cu un job, singurul din echipă care rămăsese disponibil.

 „Am fost nevoit să îmi iau și permisul pentru camion. Nu avem o echipă atât de mare încât să ne permitem și șofer când plecăm la curse, așa că eu conduc camionul în care ne aducem tot ce ne trebuie pentru o etapă și în care dormim”, încheie campionul.

 

 

 

 

Comentarii: