LIFESTYLE

Românul de pe circuitul de la Monza

Pentru Mihnea Ștefan, un tânăr pilot, visurile devin realitate! După ce în 2012, a fost singurul din România care a participat în Formula BMW talent Cup, Mihnea a bifat realizarea vieții.

A participat la o cursă suport pe celebrul circuit de la Monza, chiar în deschiderea Marelui Premiu de Formula1 al Italiei.

„Cred că o dată în viață, un pilot poate trăi așa ceva! A fost o experiență extraordinară pentru noi, în primul rând pentru echipă și mai ales pentru mine, pentru că am ajuns în punctul în care mi-am dorit”, spune Mihnea, campion în clasele Race și Clubsprint în Campionatul de Time Attack.

Tânărul recunoaște că pentru el, experiența trăită în Italia a fost unică, iar după cursă a plâns de fericire. „A trebuit să îmi șterg repede lacrimile cu mănușa, pentru că ajungeam la locul unde mă aștepta toată lumea. Nu pot să descriu în cuvinte ce am simțit”, mărturisește pilotul.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

La Monza, Mihnea a concurat cu un Radical de 100.000 de euro, pe care și l-a achiziționat în urmă cu 3 luni. „Nu mă gândesc cât de costisitoare este pasiunea mea, pentru că dacă aș face un calcul, probabil ar trebui să mă opresc din curse”, mai spune campionul.

În Italia, Mihnea și colegii săi au împărțit același complex cu piloții de la Formula 1. „Noi fiind cursă suport, nu aveam acces și la zona lor de paddock. Aveam o zonă separată împreună cu Formula 2 și Supercupa Porsche. Într-una dintre seri, unul dintre piloți a stat să îi aștepte și să îi vadă”, mărturisește spprtivul.

Comentarii: