LIFESTYLE

Rutina de dimineaţă care îţi asigură o zi perfectă: 14 obiceiuri care te ajută să începi ziua cu bine

Să te trezești dimineața poate fi dificil, uneori din cauza orei la care te-ai culcat, a unei cine prea grele și a dorinței generale de a sta mai mult în pat când sună alarma. Există însă oameni care se pot ridica din pat și deveni aproape instantaneu productivi, simțindu-se bine toată ziua.

Cu cât ne apropiem mai mult de toamnă, ideea unei noi rutine pare din ce în ce mai bună, deși ne-am îndepărtat de anii în care odată cu venirea acestei perioade trebuia să mergem din nou la școală. Indiferent că te pregătești pentru un nou examen important în viața ta sau vrei să menții direcția descendentă spre care arată cântarul, verifică indicațiile de mai jos, dacă vrei să fii constantă în planurile tale.

1. Ridică-te imediat

Butonul de snooze nu-ți prelungește somnul, deoarece o dată întrerupt, acesta nu mai e la fel. Trezitul dimineața devreme îți oferă mai mult timp pentru a-ți face liniștită rutina ta zilnică. Despre acest lucru ne vorbeşte și Keri Glassman, care spune că dacă chiar trebuie să apeși butonul magic, să o faci o singură dată și nu în fiecare zi, potrivit feminis.ro.

2. Uită-te la o culoare aprinsă

Teoria culorilor spune că cele aprinse stimulează creierul să se miște, deci are sens să pui ceva colorat în vecinătatea patului, dar asigură-te că nu e chiar în fața ta imediat înainte de culcare, pentru că va avea exact efectul opus.

3. Bea apă

Oamenii conștientizează nevoia de a bea apă de-a lungul zilei, dar este ușor de uitat acest lucru după o noapte întreagă, după care ai fost deshidratată timp de 7-8 ore. Dacă bei cel puțin două pahare de apă după ce te trezești îți vei împrospăta organismul și îți vei pune metabolismul în mișcare. Dacă nu-ți place gustul de apă, atunci poți adăuga un pic de lămâie, lime sau castravete.

CITEȘTE ȘI: Nouă lucruri pe care femeile de succes le fac dimineaţa pentru a fi mai frumoase

4. Întinde-te

Acest pas este foarte important mai ales dacă lucrezi toată ziua la birou, pentru că s-ar putea să nu mai ai altă șansă să-ți întinzi mușchii. Întinderile îți vor pune în mișcare circulația sângelui și te vor ajuta să adopți o poziție corporală corectă.

5. Respiră

De fapt și de drept, meditația este sugerată de foarte mulți experți celor care vor să-și înceapă ziua cu mintea limpede, dar dacă nu ești convins de această metodă, poți măcar să tragi câteva guri zdravene de aer. S-a dovedit că respiratul te eliberează de stres și are un impact pozitiv asupra creierului.

6. Fă 10 flotări

Chiar dacă nu ești genul care să facă un antrenament complet dimineața, câteva flotări vor avea efectul acela energizant după care tânjești, deoarece fac sângele să vină mai repede și în cantitate mai mare către mușchi. În plus, te ajută să gândești mai bine.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii de la Harvard dezvăluie: Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineaţa pentru a preveni cancerul

7. Fă un duș

Indieferent că făceai sau nu acest lucru, trebuie să știi că dușul de seară s-a dovedit a fi mai bun pentru sănătatea generală decât cel de dimineață. Cu toate acestea, chiar dacă nu-ți vine să intri la duș imediat după ce te-ai trezit, trebuie să știi totuși că astfel elimini toate toxinele produse de transpirația din timpul nopții, deoarece, chiar dacă nu realizezi foarte bine, transpiri și noaptea, când dormi.

8. Fă-ți patul

Charles Duhigg, autorul cărții „The Power Of Habit”, subliniază faptul că obiceiul de a-ți face patul este unul ce formează temelia și duce la alte obiceiuri bune. Acesta crește productivitatea și, spre surprinderea tuturor, ajută oamenii să se țină de bugetul stabilit. De reținut este că patul trebuie făcut nu chiar imediat după ridicarea din pat, ci cât mai aproape de începerea activității și între timp, camera trebuie aerisită și luminată bine, pentru a evita formarea acarienilor în mediul umed al așternuturilor.

9. Ia micul dejun

Aceasta este cea mai importantă masă din zi, pentru că este prima și îți oferă energie pentru întreaga zi. Trebuie să mănânci ceva dimineața, de preferat proteine, cereale integrale, fructe, legume și lactate.

10. Pregătește-ți prânzul

Acest obicei te va ajuta să economisești bani și să controlezi ceea ce intră în organismul tău în timpul zilei. În plus, te ajută să ai un program mai echilibrat. Fie că iei ceva pregătit dinainte și pus la congelator din timp sau iei ceva din caserole și-ți pregătești pe loc, să-ți iei ceva la pachet pentru prânz te ajută să mănânci mai sănătos și să cheltui mai puțini bani.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au stabilit: Ora ideală pentru cafeaua de dimineață

11. Fă-ți o listă cu ce ai de făcut

Pare stresant, dar dacă ai o listă clară cu ce trebuie să faci poți prioritiza mai ușor. Cei care își fac lista în ziua precedentă, înainte de a pleca de la birou, s-au dovedit a fi mai eficienți, deci pregătește-te pentru a primi mai multe laude.

12. Fă curat undeva

Nu trebuie să fie o suprafață foarte mare, cum ar fi tot șifonierul, poate fi vorba despre măsuța de cafea de pe hol sau noptiera de la capătul tău, dar acest lucru te va face să te simți mândră și să ai unde să te desfășori când vei reveni acasă.

13. Scrie într-un jurnal

Evident că acest lucru nu va funcționa pentru toată lumea, deoarece să ții un jurnal este mai greu decât pare, dar s-a dovedit a fi un mod incredibil de ușor de a rezolva anumite probleme, deoarece te ajută să-ți faci ordine în gânduri și chiar îți crește imunitatea.

14. Uită-te la ceva care să te inspire

Înainte de a pleca la muncă, te poți inspira și te poți relaxa uitându-te la ceva drăguț, ceva amuzant, ceva care să te inspire. Încearcă filmări de la spectacole de stand-up comedy, un work-shop motivațional sau un audio book, vezi ce ți se potrivește și creează din acest lucru un obicei.

Comentarii: