LIFESTYLE

S-a stins ”ultimul lăutar adevărat”! Nelu Ploieșteanu, răpus de Covid

Pe Nelu Ploieșteanu l-au iubit aproape toți românii. Și nu exista odată petrecere în care, spre ziuă, să nu fie băgată o melodie ”de inimă albastră” a cântărețului care a făcut duete celebre cu dragii lui prieteni Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Zâmbea atunci când i se spunea că era ”ultimul lăutar adevărat”. Și-i zicea indiferent de situație, din suflet.
Astăzi, Nelu Ploieșteanu s-a dus la cele veșnice, infectarea cu coronavirus fiindu-i fatală. Nea Nelu, Dumnezeu să-l ierte, suferea de mai multe, iar la spital când a ajuns era în stare critică. A mai rezistat intubat, la terapie intensivă, doar trei săptămâni.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Marele of al cântărețului

Cea mai mare durere cu care Nelu Ploieșteanu trăia în suflet de câțiva ani a fost aceea că și-a îngropat copilul.
Mihăiţă, fiul lui Ion Dumitrache, așa cum îl cheamă în buletin pe celebrul lăutar, a încetat din viaţă, la doar 32 de ani.

Toată viața băiatului fusese un chin, el fiind imobilizat la pat după ce a primit diagnosticul de tetrapareză spastică încă de la naștere, din cauza unui vaccin.

După moartea băiatului, părinții l-au vizitat zilnic la cimitir, acolo unde i-au făcut practic un altar. Din cauza restricțiilor impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, Nelu Ploieșteanu drumurile s-au rărit.

Nelu Ploieșteanu s-a stins în suflet cu o mare mâhnire. Că n-a mai apucat să meargă la nu mormântul fiului din Cimitirul Străuleşti 2 să-i mai aprindă o lumânare.

 

 

Comentarii: